САЩ представят суперавтомобила Iconic AC Roadster

Всички последни статистики твърдят, че луксозният пазар започва да се връща към добрите богати и изпълнени с интерес времена. Фондовата борса се подобрява и премиите от Уол Стрийт се увеличават. Хората, които имат пари и добре платена работа си възвръщат настроението за харчене.

Като отзвук на икономическото възстановяване сред елита е и лансирането на ексклузивния AC Roadster от „Iconic Motors“ в началото на 2010г. Повече като тунинг автомобил  или копие на Cobra, AC Roadster е произведение на електрониката и дизайна и очаквано от нея ще бъдат произведени само 100.

Построена в Ливония, Маями, в сянката на GM и Ford от инженерите на бившите „Big Three“, AC е звяр на колела, но е перфектно способна да се справи със слънцето и относителна горещина, подсигурявайки ви комфортно дълго пътуване. Двигателят изръмжава, достигайки 100км./ч само за 3 секунди. Той от своя страна е направен от Ърни Елиът в Доусънвил, който започва проектирането му на базата на  алуминиевия Ford NASCAR, достигайки V- образен, 8-цилиндров почти изцяло стоманен двигател. Горивното впръскване и всмукателния колектор са разработени от Iconic. Всичко това произвежда 750 к.с. за предните колела. Но внимавайте, ако имате намерение да повозите АС на пистата. Няма електронна стабилност и антиблокиращи спирачки. Това е широко отворена забава за шофиращи.

Има много изтънченост и под покрива, както и в цялата конструкция. Но не се заблуждавайте, това е дяволски бърз роудстър за мъжа състезател, който иска и може да си позволи Speedster по поръчка и иска да е уникален.

Важни характеристики: 98-инчово междуосие, предно окачване с хоризонтални шокове, карбоново-керамични спирачки; ограничено тегло – 1 088кг., централно разположен 7-литров двигател, задно предаване, 660 Нм, шест-степенна механична скоростна кутия. Оборудван с „Veedims LLC“, първата Етернет система за автомобилно приложение, с данни и електроенергия, които преминат през една и съща мрежа – без окабеляване и собствен IP адрес. Това позволява на хората в Iconic да наставляват скъпият автомобил с максимално внимание при поддръжка  и на собственика възможността да разглежда на своя смартфон телеметрията на двигателя и данните за ефективността.

„Iconic Motors“ беше основана от изобретателят и предприемач Клаудио Балард, чиято „Data Treasury Corp.“ притежава патенти за системи за сигурен банков трансфер. Автомобилният опит идва от Робърт Новаковски, президент на „Technosports Inc.“, познат със приноса си в концепцията на Ford GT и Shelby GR-1.

Всеки купувач ще получи инструкции за управление от бившия шампион на „Grand Am Daytona Prototype“, Тери Боркелор. Този автомобил със сигурност ще напомня на мнозина за Сobra, но и за това си има причина. „AC Cars“ е британска компания, която все още произвежда модерни версии на своята Cobra, като AC MkVI, дава разрешително на „Iconic Motors“ да използват името им.

„ICONIC AC Roadster е повече от кола, тя е сред най-прецизно и красиво проектираните суперавтомобили. Това е най-лекият, най-силният, най-добре проектиран роудстър на нашето време. Двигателят,управлението, електрониката и  шасито правят този един от най-пълните пакети за превозни средства на пазара днес и е направен точно тук в САЩ „, заяви Клаудио Балард.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here