Сензационно: „Breitling“ с нова колекция часовници

Часовник breitling

С характеристики на дизайна, които препращат към 50-те и 60-те и посветен на някои оригинални летателни апарати за дълги разстояния, „Breitling“ предлага изцяло нова колекция часовници начело с „Transocean“.  Тъй като компанията редовно обновява съществуващите си вече модели, появата на нова колекция е нещо наистина специално.

Швейцарската марка показва, че е вложила прекалено много мисъл в дизайна, така че няма как да не отделим специално внимание на произведенията, които представиха. Със своя ретро дух „Transocean“ е за феновете на винтидж тенденцията и, разбира се, на самата марка.

Интересно, но достатъчно „Transocean“ се отдалечава от основния елемент, който съществува във всеки часовник на „Breitling“ – въртящия се безел. Липсата на този детайл от дизайна наистина ви кара да погледнете и втори път, за да сте сигурни коя е марката. Въпреки че циферблатът е верен на изтънчената естетика на „Breitling“, дизайнът му е по-смекчен и му е дадена малко по фина визия.

Приложените метални (стомана или злато) стрелки и елегантния хронограф придават на часовника повече дълбочина. Фосфорът, помагащ за нощната четливост на часовника, е поместен във формата на тънка лента в стрелките и като точки между маркерите за часовете. Самите стрелки с ъгловатия си дизайн добавят практическа и целенасочена визия в часовника в контраст с другите главно закръглени елементи.

Интересен дизайнерски акцент е двойния безел, чиято полирана повърхност се слива плавно със стъклото (сапфир кристал) над циферблата. „Breitling“ ще предлагат 4 версии на „Transocean“  в началото. С 43мм ширина корпусът ще бъде достъпен в черно или „сребърен живак“, стомана или 18-каратово розово злато.

Часовникът използва добре познатия автоматичен механизъм, произведен от самата компания – Caliber 01 хронограф, като можете да наблюдавате фините му движения през сапфирения гръб на часовника. Ще го получите със сертификат COSC.

„Transocean“ ще се предлага и с богата гама маркови каишки – варианти от метал и всички видове кожа, включително крокодилска. Все още не са ясни цените на всички варианти, но тази на стоманения вариант започва от $7 600. Като допълнителен специален бонус първите 2 000 стоманени и 200 златни часовника „Transocean“ ще бъдат предлагани като лимитирана серия. След това „Transocean“ ще се предлага като стандартен сериен часовник.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here