Септемврийският поход на РЕТА срещу деструктивната мода

242

Змийската кожа може и да е актуален моден акцент този сезон, но като защитник на правата на животните Кели Брук е на мнение, че единственият приемлив вариант е носенето на имитация.  В подкрепа на тази теза британският модел захвърли дрехите си и се снима с изрисувано в змийски шарки голо тяло в кампанията на РЕТА „Whose Skin Are You In?“ Провокативната фотография на Кели бе показана по-рано тази седмица пред Лондонският музей на транспорта и е дело на рок легендата Брайън Адамс.

31-годишната звезда от филма „Пираня 3D“ взе участие в кампанията дни преди началото на Седмицата на модата в Лондон. Тя изрази протеста си срещу особено жестокото третиране на хиляди змии, алигатори, гущери и други екзотични животни, които биват одирани живи в името на модната индустрия. Говорейки за този проблем, Кели споделя: „Тръпки ме побиват при мисълта за начина, по който тези същества са насилствено окачвани, одирани и убивани за ботуши, чанти и колани.“ И добавя: „Нашето послание е в подкрепа на всички онези креативни дизайнери, които са творчески настроени да създават умели имитации, отдавайки почит на красотата на животните в дрехите си, но без да ги убиват.“

Наред с положителните си кампании, РЕТА продължава със словесните „престрелките“ срещу звездите, издигнали в култ животинските кожи. На особено внимание се радват близначките Мери Кейт и Ашли Олсен. Госпожиците не само не престават да носят кожи под всякаква форма и вид, но и продължават упорито да ги налагат чрез  модния си лейбъл The Row, с което си спечелиха собствен шарж сайт. Артистичното начинание на РЕТА представя  “сестрите Тролсен”, наричани там HairyKate и Trashley, като деструктивни същества, които носят дрехи, пропити с кръв и мъртви животни. Сайтът включва и видео, което показва жестокостите над животни, както и бланка, чрез която може да се изпрати имейл до близначките с призив да престанат с жестокостите. Смело и оригинално – запазената марка на РЕТА!

Източник: dailymail

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. Любими са ми филмите по действителен случай. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here