Ситроен SPACE TOURER: “ Живот без ограничения *“

16S10Модерен и с изявен характер, Ситроен SPACE TOURER с 3-те си силуета и възможности за интериорен дизайн, дава нов отговор на потребителите със семейство или приятели, но и на професионалистите. Скитащ и в духа на времето, този нов ван съчетава безкомпромисно комфорт, практичност и естетика. С новата си платформа, SpaceTourer предлага динамично поведение и забележителна ефективност с консумация Best in Class /Най-добър в класа/. Той използва технологии гарантиращи високо ниво на сигурност и улесняващи ежедневието. SpaceTourer, спътник в интензивния и без ограничения живот, ще направи световната си премиера на салона в Женева.

Предшественик на еднообемните и многофункционални автомобили, Ситроен има реално ноу-хау, за да развива поливалентни и просторни автомобили, на борда на които е приятно да се живее.

Със SpaceTourer, марката завършва успешно този иновационен проект и доказва способността си да се качи в по-горен клас в сегмента на лекотоварните автомобили. Модерен, този автомобил дава подходящ отговор на един променящ се свят, където начинът на живот и работа се развиват и където все по-често се споделя свободно време, но също и пътувания с голяма компания. Оптимистичен, удобен и лесен за ежедневието, SpaceTourer улеснява живота и позволява да се използват всички възможности.

Гъвкав и с качества, SpaceTourer Citroen се предлага в 3 варианта. Така той отговаря на нуждите на съвременните семейства, както и на потребностите на професионалистите с дръзкост, характерна за CITROËN.

CITROËN SpaceTourer

 • елегантен дизайн с плавни линии, без агресивност, вдъхващ пълно спокойствие.Стилът на SpaceTourer е едновременно енергичен и успокояващ, повдигнатата предница му позволява да доминира на пътя и говори за силен характер;
 • ефективна архитектура осигуряваща простор, практичност и адаптирана към всички употреби. Модулната платформа наследена от EMP2 предлага повече пространство на борда, обем на багажника и маневреност. Предлага се в 3 дължини по избор, включително и нова версия, която не е пусната  на пазара с дължина 4,60 м за до 9 лица **, перфектен другар за всеки ден на дълъг път и в града. С височина 1,90 м лесно влиза в паркингите. Много функционален той има плъзгащи странични врати с функция „достъп свободни ръце”, задният прозорец се отваря и изобилие от места за съхранение на предмети;
  * Живот без ограничения
  ** Според страната
 • конфорт за тялото и духа, с приветлив интериор, повдигната седалка на водача, плъзгащи и обръщащи посоката си седалки в зависимост от използването и стъклен покрив. Комфорт подсилен от високо ниво  на акустична  защита, съчетан с оптимално удобство по време на пътуване;
  – технологии, които улесняват живота, като например индикация на нивото на очите /визия без навеждане/ и свързана навигация 3D със CITROËN Connect Nav, но и технологии за безопасност, с функции: Coffee Break Alert, която приканва за почивка след 2 часа непрекъснато шофиране, Alerte Attention Conducteur, която предупреждава, ако водачът е разсеян, и Alerte Risque Collision /риск от сблъсък/. Набор от технологии и услуги, които позволиха на SpaceTourer  да получи максимален брой точки пет звезди в протокола EuroNCAP.
 • Последно поколение дизелови двигатели от семейството на BlueHDi до 180к.с. и 400 Nm при нива на потребление и емисии на CO2 « Best in Class » / „Най-добър в класа“/ в сегмента (BlueHDi 115 S&S BVM6 : 5,1l/100 км и 133 г   CO2) и контролирана цена на разход.

Силна идентичност

Ситроен SpaceTourer е с плавен дизайн, без агресия, с размерите си налага увереност и здравина.
Колелата, разположени в четирите ъгъла на автомобила и много късите навеси откриват от пръв поглед красивите пропорции на SpaceTourer и обитаемото пространство, което предлага.
В предната част има къс капак развит хоризонтално, поддържан от широкоъгълни фарове разположени високо, което създава впечатление за господство на пътя и сила, подобно  на американски микробуси.
Подписът на Марката е много графичен. Интегриран към предната решетка, той се простира от двете страни на емблемата до вътрешността на фаровете, като по този начин ги акцентира.
Предната част е подчертана от голяма елегантна и успокояваща броня. В нея са интегрирани черни решетки, контрастиращи и акцентиращи здравия стил на автомобила SpaceTourer. Вертикални дневни LED светлини са разположени в уширението на арките на калниците и се вписват перфектно в долната част над фаровете за мъгла, придавайки на SpaceTourer авантюрист вид.
Погледнат отстрани SpaceTourer показва простор на борда с широка плъзгаща се странична врата и големи прозорци, подчертаващи големината и уюта на вътрешността на автомобила.
Съчетание на стил и функционалност, задната част разкрива голяма задна врата на багажника подканваща към пътувания и подсказваща хубав вътрешен обем. Тази врата с меки линии е с отварящ се прозорец със скосени ъгли, в хармония с формата на задните прозорци.
Ситроен SpaceTourer е с изящен дизайн развит около функционалност и практичност. Без ограничения, спокоен, че е в крак с времето си, силен и елегантен стил, той е покана за професионално или туристическо пътуване както в градска среда, така и в най-необичайни места.
За да подчертае предимствата на стила си, SpaceTourer се представя в 9 цвята, от фините черен Onyx, син Impérial, кафяв Oak, сив Platinium и сив Aluminium до ярките оранжев Tourmaline, син Lagoon, пясъчен и бял Banquise.За да усъвършенства външния вид, той може да бъде оборудван с алуминиеви джанти 17“ Curve.
Нова платформа за повече обитаемост

 • Ситроен SpaceTourer има нов вариант на модулна платформа EMP2, използвана за C4 Picasso и Grand C4 Picasso. Заимствана е цялата предна част, като са използвани предимствата и позволяващи интегриране на механични елементи като двигател и скоростна кутия, но също така и на електрически части, като акумулатор, електрически сноп на преден блок и т.н.
  Останалата част от платформата е изцяло създадена за SpaceTourer. С усилена конструкция, тя носи нови предни и задни специфични мостове, носещи товар до 1400 кг. Нейната модулност позволява на междуосията да имат две стойности (2.92 м и 3,27м), и два задни надвеса (0, 80 м и 1,15 м) .Комбинирането им позволява да се осигурят 3 дължини: XS до 4.60 м (за първи път в сегмента), съчетан с късо междуосие, M до 4.95 м и XL до 5.30 м, съчетано с дълго междуосие.Силует    Дължина    Разстояние между осите    Заден надвес    Обем на багажника макси VDA
  (5 места – 2-ри ред по-напред)
  XS    4,60 m    Късо    Къс    1 978 литра
  M    4,95 m    Дълго    Къс    2 381 литра
  XL    5,30 m    Дълго    Дълъг    2 932 литра

  Тази нова платформа предлага:

 • Модулност за да превозва до 9 души;
 • Обитаемост в редове 2 и 3;
 • Лесен достъп на борда, включително и в ред 3, благодарение на широкото отваряне на плъзгащата се странична врата (до 0,93 м в зависимост от избрания силует);
 • Големи обеми на багажника (до 2 932 литра при версия XL – 5 места).
 • Оптимални размери (L: от 4,60 до 5,30 м / l : 1,92 м / H: 1,90 м), които асоцирани с електрохидравлично управление и диаметър на завиване между 11,30 м и 12,40 м, превръщат Ситроен SpaceTourer в пъргав автомобил, който се адаптира към всички ситуации на пътя и отговаря на изискванията на всички.

SpaceTourer се предлага в 4 варианта

– SpaceTourer и SpaceTourer Shine, предлагани в 3 дължини и с 5, 7 или 8 места. Тези версии са предназначени главно за новите големи семейства с много деца, както  и за всички, които обичат да пътуват с приятели. Техните интериори са модулни, благодарение на плъзгащите се на релси седалки, оптимален обем на багажника и повече място за крака за тези, които го искат.
Седалките с накланящи се облегалки се сгъват (седалката до водача, както и седалките на редове 2 и 3), което позволява да се транспортират обемисти предмети по време на почивка или за дома само за един миг.

– Space Tourer Business, предлага се в 3 дължини и с 5 до 9 места. Тази стилна версия е основно за професионален превоз на хора (хотелски совалки, таксита, …). Конфигурирането на броя на седалките и на оборудването е по поръчка, което дава възможност да имате автомобил почти по поръчка.

– SpaceTourer Business Lounge, предлага се в 2 дължини М и XL и с 6 или 7 места. В зависимост от използването му той може да се превърне в истински „мобилен хол или офис“, с индивидуални кожени седалки разположен с гръб към посоката на движение (в 2-ри ред), плъзгаща се и сгъваема маса и тонирани задни стъкла за повече поверителност. Той е съвсем естествено предназначен за професионална употреба (автомобили с шофьор, VIP транспорт …).

Практичен за всякаква употреба

Ситроен SpaceTourer наистина улеснява  живота и е приятел в ежедневието. В него могат да се настанят до 9 души* в само 4,60м, безпрецедентна дължина за сегмента,  с височина 1,90 м, което му позволява да предлага удобство във всички ситуации и навсякъде, като например в подземни паркинги в градове, къщи, търговски центрове или летища, където понякога е труден достъпът на превозни средства от този сегмент.

Умно измислен и функционален SpaceTourer разполага с:

– Плъзгащи се странични врати с функция достъп свободни ръце: наистина единствен автомобил в този сегмент, функция достъп свободни ръце позволява да се отварят и затварят страничните врати без контакт, когато и двете ръце са заети.

С едно леко плъзгане на крака в ъгъла на задната броня, автомобилът се отключва и страничната врата от страната, където се намирате автоматично се отваря. Истинско удобство когато слагате малки деца в детските столчета например, или разтоварвате багаж;

– Странични плъзгащи се врати, които могат да бъдат моторизирани.Истински плюс, например за водачи на SpaceTourer Business или Lounge, защото ще могат да управляват от предната част на автомобила отварянето или затворянето на плъзгащите се врати, без да се налага пътниците да правят това;

– отварящ се прозорец на задната врата, което позволява бързо и оптимално пълнене на багажника или лесен достъп до него в случай, че няма достатъчно място за да се отвори капака.Прозорецът се отваря с дискретен бутон, поставен в ляво на осветлението на регистрационния номер;

– Много отворени и затворени пространства за съхранение на предмети, разпределени в купето (до 74 литра), в предната част: долна жабка с жак и гнезда 12V, един USB порт, горна жабка, която може да бъде осветявана и охлаждана, гнезда за поставяне на чаша от двете страни на таблото, голяма ниша разположена централно и два големи джоба на панела на предните врати, в които може да се сложи  една бутилка 1,5л. Пътниците също могат да се възползват от тези удобства, плюс: самолетни масички, щори против слънце, контакти 12V и 220V.

Комфортът на Ситроен е за удобство

Приветлив интериор

Просторният интериор на Ситроен SpaceTourer е замислен в духа на пътешествията, където всеки пътник е обслужен възможно най-добре.

Отворен навън с многото си прозорци и широк стъклен покрив от две части, които могат да бъдат затъмнени поотделно, той позволява да се възползвате от естествената светлина.
Леко повдигнатият панел на бордното табло създава чувство на увереност. Съчетано с високо положение за управление на водача, той позволява още по-добро владеене на пътя. Той е поставен така, че позволява на водача да има всичко под ръка, както таблото с модерните графични екрани, сензорен екран 7 “, управление на отоплението, отделенията за багаж, бутоните за  моторизирано отваряне страничните плъзгащи се врати и т.н.
На борда на Ситроен SpaceTourer всички пътници получават специално внимание, така че всяко пътуване, всеки излет да бъдат моменти на спокойствие и задушевност.

Седалките са покрити с меки и топли материали, осигуряващи най-високо ниво на конфорт. Автомобилите SpaceTourer използват две материи с графичен ефект (Mica, Graphite), черно TEP Carla и черна кожа Claudia.

Пътниците на редове 2 и 3 могат да имат плъзгащи се седалки, независими, със сгъваема облегалка, с комфортна облегалка за главата и подлакътник за оптимално удобство. Чувство допълнено от удобния таван pavillon confort, разположен в централната част, оборудван с пулсирщи дюзи за климатизация и локално осветление, като в самолет.

Атмосферата в интериора е такава, че ключовите думи  да са спокойствие и ведрост. Също така, за да се засили комфорта, SpaceTourer е специално третиран за акустичен конфорт. Използвани са абсорбенти в купето и навсякъде в кабината (таван, врати, панел на бордното табло …), както и удебелен ламиниран стъклопакет (+ 0,70 mn или 3,85 мм) като по този начин се намаляват вредните шумове и вибрации.

Оптимален комфорт на возене

Какво16S5  16S11 16S19  то и да е състоянието на пътищата, Ситроен SpaceTourer, предлага комфорт на най-високо ниво на возене, благодарение на ходовата част, която осигурява добра точност на управление, като се поддържа много добра мекота на управление. SpaceTourer има подсилен преден мост Pseudo Mc Pherson с щанга против накланяне по напречната ос на движение, както и нов заден мост тип наклонен триъгълник, което позволява настаняване до 9 пътника с техния багаж. Тези мостове могат да носят предаване 4х4 (трансформация DANGEL).

Комбинацията от тези два нови моста осигурява синтеза поведение / комфорт на най-високо ниво както при натоварени така и при ненатоварени условия, като същевременно се поддържа много добро управление.

За филтриране и мекота при допир с пътната настилка, SpaceTourer има филтрираща рама, снабдена с два оптимизирани шарнира за поемане на ударите. В допълнение, за да се осигури максимален комфорт с или без пътници на борда, ресорите са с променлива твърдост, а амортисьорите с променливо ниво на амортизация според натоварването (AMVAC), „пасивна“ система, която позволява промяна на амортизирането, в зависимост от клиренса на автомобила.

Тази техника позволява на SpaceTourer да предложи ниво на комфорт далеч над стандартното за сегмента и то за всички в купето.

Технологии, които улесняват живота

Спокойно и лесно управление

 • Освен полезните в ежедневието функции като достъп и потегляне свободни ръце (ADML), плъзгащи се странични врати с функция за достъп свободни ръце и моторизирани, Ситроен SpaceTourer предлага технологии, които улесняват управлението:
 • Новият сензорен таблет 7 “, използван от Марката за първи път при SpaceTourer, позволява контролиране на всички медийни функции, телефон и навигация. Той разполага с капацитивен сензорен екран, който просто се докосва с върха на пръста.
 • Функцията Mirror Screen дава възможност да се използват приложенията на смартфона върху сензорния таблет 7 “ напълно безопасно. Функцията се предлага за двете технологии Apple CarPlayTM и MirrorLink®.
 • Ситроен Connect Nav, новата 3D навигационна система, сензорна и свързана в реално време. Това ново поколение навигация въведена от SpaceTourer се управлява с гласово  разпознаване или чрез докосване на сензорния екран 7 “. Ситроен Connect Nav е асоциран със свързани услуги като TomTom Traffic, които позволяват да се получава информация за трафика в реално време, местоположението и цените на бензиностанции и паркинги, информация за времето и локално търсене на точки. Потребителите също така ще оценят опцията опасни зони, която дава визуална и акустична информация по време на пътуване за рисковите за инциденти и опасни зони (услуга на разположение във всички държави в Европа извън Швейцария). Ситроен Connect Nav също така има функция Mirror Screen.
 • Опцията индикация на нивото на очите /визия без навеждане/ позволява на водача да следи пътя и в същото време в зрителното му поле остава, изписана на прозрачно фолио, информацията от съществено значение за шофиране (скорост на автомобила и препоръчителна скорост, препоръките на регулатора / ограничителя на скоростта, навигационни инструкции и предупреждения за риск от сблъсък). Голяма новост за превозно средство в този сегмент.
 • Система Автоматично превключване на светлините. Сменя къси и дълги светлини според трафика, когато бъдат открити или не коли. Системата е активна през нощта от 25 km / h и се дезактивира под 15 км / ч.
 • Система Top Rear Vision за задно виждане. Истинска новост, тази система позволява на задната камера да изпраща на сензорния екран 7 “, реконструиран образ на задната зона под ъгъл 180 ° изглед отгоре. Когато автомобилът доближи препятствие, самата система зумира задната зона за да покаже по-точно оставащото разстояние.
 • Система Grip Control, усъвършенствана система за контрол на сцеплението, подобрява сцеплението на предните колела в зависимост от вида на терена.

Технологии в услуга на сигурността

16S27Автомобилът SpaceTourer е концентрат на технологи за предвиждане и за помощ за все по-безопасно и спокойно шофиране. Той е оборудван с:

 • Система за неволно пресичане на осевата линия (AFIL), тази система предупреждава водача, когато автомобилът пресече линията, без мигачът да е активиран. Системата разпознава неволно пресичане на линията маркирана на земята (непрекъсната или прекъсната) и предупреждава водача със звук и визуално на екрана на компютъра;
 • Ултразвукова система за наблюдение на мъртвата точка, информира водача за присъствието на превозно средство в мъртвата зона с оранжев диод разположен в ъгъла на огледалото за обратно  виждане. Състои се от четири сензора, разположени в предната и задната броня, тази система е активна между 12 и 140 km / h;
 • Ограничител на скоростта: четене на табели и знаци. Истинска новост, тази система работи с камера в горната част на предното стъкло и допълва данните на опцията навигация. Той дава на водача по всяко време информация за текущото състояние на трафика. Когато камерата открива знак ограничаващ скоростта, водачът може да приеме препоръката за скорост като натисне един бутон и по този начин да съобрази скоростта си със знака;
 • Система Coffee Break Alert, тя изпраща сигнал към водача в компютъра, след два часа непрекъснато шофиране, а след това го повтаря, ако водачът продължава да шофира.
 • Предупреждение за вниманието на водача Alerte Attention Conducteur. Система за наблюдение на поведението на водачите чрез многофункционална камера в горната част на предното стъкло, като записва честотата на пресичане на осевите линии на пътя. Ако вниманието на водача е намалено, визуални и звукови сигнали предупреждават водача;
 • Регулатор адаптирана скорост, позволява на водача да остави скоростта на автомобила да се адаптира към скоростта на превозното средство, което го предхожда. Тази система за автоматичен контрол на скоростта е в състояние да намали скоростта до 20 км / ч като влияе само върху педала на газта. Няма активно спирачно действие. Тази система е особено подходяща в случай на полу-плътен трафик, като на магистрала;
 • Система Риск от сблъсък (ARC), тя информира водача, когато е пред непосредствена рискова ситуация от сблъсък, за да го накара да реагира. Сигналът е визуален и звуков. Това действие идва точно преди да се задейства автоматичната спирачка. Тя действа на две нива на критичност:
 • ниво на критичност 1: предупреждение оранжев сигнал информира за твърде непосредствена близост до автомобила отпред.
 • ниво на критичност 2: предупреждение червен сигнал, информира шофьора, че трябва да спре;
 • Система аварийно спиране Active Safety Brake. Въведена от Ситроен SpaceTourer, тя намалява нараняванията на пътниците като спира автомобила вместо водача чрез мултифункционалната камера в горната част на предното стъкло, в следните случаи:
 • 0-30 км / ч: за да се избегне сблъсък с подвижни или неподвижни препятствия или пешеходци.
 • над 30 km / h: намалява скоростта преди удара.

Интелигентни технологии, които правят повече от всякога пътя по-безопасен, шофирането забавно и спокойно за всички.
5 звезди EuroNCAP

Автомобилът Ситроен SpaceTourer получава максималната оценка от пет звезди в протокола EuroNCAP. Този резултат възнаграждава работата, извършена по време на разработването на модела, но също така и наличието на много разнообразно оборудване за комфорт и безопасност, както и модулна платформа от последно поколение.

Тези резултати са получени в протокол 2015 г., с индивидуални оценки 5 звезди в 4-те категории

 • Безопасност за възрастни 87%.
 • Безопасност за деца 91%.
 • Безопасност за пешеходците 64%.
 • Помощ за безопаснот 78%.

ДВИГАТЕЛИ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Ситроен SpaceTourer предлага 5 групи двигатели, всички на базата на дизеловите от семейството на BlueHDi. Това ново поколение двигатели, предлагани от Ситроен от края на 2013г. позволява драстично намаляване на емисиите на азотни окиси (NOx) като същевременно намалява емисиите на CO2, благодарение на иновативната изпускателна система състояща се от:

 • Катализатор на окислението, разположен на изхода на двигателя за отстраняване на въглеводороди (НС) и въглероден окис (СО), произхождащи от горенето,
 • Един модул SCR (селективна каталитична редукция), поставен в горната част на филтъра за частици, за да трансформира чрез инжектиране AdBlue® * (смес от вода и карбамид) до 90% от азотните оксиди (NOx) във водна пара (H2O) и азот (N2) и двата безвредни,
 • Филтър за добавени твърди частици, въведен като световна пред-премиера през 2000г. от PSA PEUGEOT CITROËN , за да се премахнат до 99.9% броя на твърдите частици.
  Иновативна и уникална архитектура на изпускателната система, структурирана по специфичен режим от технологии: катализаторът SCR разположен в горната част на филтъра за твърди частици е единствената система за вторично третиране, която е в състояние да намали до 90% емисиите на NOx като същевременно намалява до 4% емисиите на CO2.

Различните дизелови двигатели, с които са оборудвни Ситроен SpaceTourer показват следните смесено потребление и емисии на CO2 (при дължини XS):

 • Моторизация BlueHDi 95 BVM : 5,5l/100 km и 144 g/km CO2
 • Моторизация BlueHDi 95 S&S ETG6 : 5,2l/100 km и 135 g/km CO2*
 • Моторизация BlueHDi 115 S&S BVM6 : 5,1l/100 km и 133 g/km CO2
 • Моторизация BlueHDi 150 S&S BVM6 : 5,3l/100 km и 139g/km CO2
 • Моторизация BlueHDi 180 S&S EAT6 : 5,8l/100 km и 151 g/km CO2*

* AdBlue® се съхранява в резервоар 22,4 литра. Този обем осигурява автономност за 15,000 км. Пълненето е лесно, от капачката в предната част на автомобила, в непосредствена близост до стъпалото на водача.
Това най-ново поколение двигатели, комбинирани с аеродинамична форма и подходяща маса (печалба от 100 до 300 кг в сравнение с автомобилите в сегмента при еквивалентна мощност), показват потребление и емисии на CO2 Best in Class  най-добрите в класа от сегмента.
Освен оптимизиран разход на гориво, тези двигатели показват печалба по отношение на разходи, тъй като интервалът на поддръжката им е 40 000 km или 2 години.
* п16S21одлежи на одобрение

За дебюта си Ситроен SpaceTourer е показан в един вариант, който ще бъде представен на автомобилното изложение в Женева на 1 март в 9:30ч.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here