Собствениците на Porsche са най-удовлетворени

350

Световно известната агенция J.D. Power and Associates е направила проучване сред шофьорите. Оказва се, че собствениците на коли от марката Porsche са най-доволни от марката и изпитват най-голямо удовлетворение пред всички останали.

Проучването се състои в това, че всеки собственик на нова кола трябва да я е карал поне 90 дни, за да даде точна преценка за нея. Анкетирани са били повече от 73 000 души, които дават оценка за ергономията, дизайна, ходовите характеристики и имиджа на марката.

Естествено в класацията преобладават коли предимно от премиум марките. Според резултатите от изследването първото място е за Porsche, която събира 879 точки. Втори в изследването с 857 гласа се класира Jaguar. Третата позиция отново е за германска фирма – BMW, която печели 850 точки.

Британските производители имат още един представител и той се намира четвърто място Land Rover (841), а на пето място са класирани  Audi (835). Само с три точки след инголщадци се нареждат хората от Mercedes-Benz (832). Японците се нареждат чак на седма позиция с марката Lexus, която събира 827 точки.

Интересното е, че Мини се нареждат в десетката, а както знаем те не се нареждат в класа на премиум марките и са един вид изключение в това изследване. Последните 2 места от класацията се заемат от американските производители в лицето на Lincoln (820) и Cadillac (816).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here