Специфики на офис гардероба

Дрехи за офиса

Официалното офис облекло може да бъде много ангажиращо, рамкиращо и, ако не сте запознат с някои основни правила, непонятно.

За да ви освободим от тези притеснения, ви предлагаме няколко основни съвета, свързани с облеклото, подходящо в официална работна среда.

Принципни положения са да следите да се обличате в контекста на обкръжаващата ви среда, да се слеете със стила на обличане на останалите колеги и да добавяте идея индивидуалност само при аксесоарите, като внимавате да не прекалявате с тях. Ето и в конкретика:

Костюмиофициален костюм

Те са гръбнакът на офис гардероба ви, така че бъдете придирчиви. Ще ви се налага да ги носите ежедневно, затова е особено важно да се чувствате комфортно.

Много важно правило е да уцелите размер, който ще ви позволи да не се тревожите, ако качите или свалите няколко килограма.

Като начало си вземете два работни костюма – един с цвят на въглища и един в тъмно синьо, които са най-общоприети и универсални цветове при костюмите.

След като започнете да се изкачвате по стълбицата на успеха, можете да започнете да добавяте и раирани и двуредни костюми, но засега останете консервативни.

Ризи

Добрият набор от качествени ризи е сериозен актив във всяка работна среда. Абсолютният минимум изисква да имате достатъчно ризи, за да изкарате петдневна работна седмица.

Ако имате нужда от насоки, съветваме ви да заложите на комбинация от четири класически ризи в бяло или синьо и една риза, която е малко по-модерна.

Обувки

официали обувки за работаРотация от два или три чифта обувки ще ви гарантира, че нито един чифт няма да се износи прекалено бързо, а краката ви няма да миришат. Добро начало са чифт кафяви и черни класически обувки с връзки.

Вратовръзки

Задължително заложете на консервативните, освен ако не работите в модния бизнес и можете да си позволите екстравагантна вратовръзка.

Чорапи

Изберете чорапи, които си пасват, но контрастират с обувките ви. Ако сте с кафяви обувки, опитайте черни чорапи и обратно. Този контраст добавя дълбочина към гардероба ви и гарантира, че ще се избегне клопката да превърнете долната част на тялото си в едноцветно петно.

Шарка като Аргайл никога не излиза от мода, така че ако има място, където можете да добавите малко цвят и шарка, то това е при чорапите.

Аксесоари

Аксесоарите в службата трябва да бъдат на втори план. Не си харчете парите за часовник Rolex или портфейл Louis Vuiton, защото може да накара шефа ви да повдигне въпроса със заплатата. Не би била разумна инвестиция в началото на кариерата ви и, освен ако не очаквате шестцифрен бонус, не се изхвърляйте над финансовите си възможности.

И накрая, не забравяйте, че всички метални и кожени елементи в облеклото ви трябва да си пасват – сребърните ръкавели със сребърния клип за пари, кафявият колан с кафявите обувки.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here