НачалоРазниСъществува ли Йети наистина?

Съществува ли Йети наистина?

Шерпите, хората живеещи по склоновете на Хималайте, разказват истории за странно създание, което броди из заснежените региони.

Съществото, наречено Йети, е описано като голямо маймуноподобно с тяло покрито с кафяво-червеникава козина. Истории разказват, че Йети пронизва тишината и спокойствието със силните си викове. Убива якове за храна и дори е нападал и хора.

Тези истории са смятани за легенди от повечето хора в Европа. Но има изследователи, които са направили фотографии на много големи стъпки оставени от създание в тези региони, създание, което ходи изправено на задните си два крака.

През 1937 година са заснети първите фотографии на големи стъпки в снега. От тогава насам всяка година излизат все нови и нови фотографии. За част от форографиите учените са убедени, че са фалшифицирани, но има и такива, за които се смята, че са истински. Размерите на тези гигантски стъпки са – 14 инча дълги и 7 инча широки.

yetiНаистина ли съществува такова създание като Йети или „Лош Снежен човек“?

Някои от учените са убедени, че тези отпечатъци от стъпки са оставени от Тибетска синя мечка, която все още никой не е виждал в Европа.

Други изследователи твърдят, че това са стъпки оставени от снежен леопард, голям гибон или от непознат вид маймуна, или дори от голяма птица. Според някои следите са оставени от мечка или маймуна от вид непознат на човечеството.

Един европейски учен е докладвал, че е видял черно, маймуноподобно същество на един планински склон. Това същество оставяло след, сходни с тези от фотографиите на Йети. Друг изследовател е наблюдавал космат създание, високо 6 фута с дълги ръце.

Никога не е било намирано тяло на Йети, нито пък кожа или кости. До истинското откриване на Йети, жив или мъртъв, никой не може да каже със сигурност какво се крие из мрачните склонове на най-високата ланина в света.

Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата