НачалоМодаС какво комбинирате бялата риза?

С какво комбинирате бялата риза?

Бялата риза: рядко има дреха, която да е толкова универсална и гъвкава за употреба, колкото нея.

Но напоследък именно тази бяла риза страда от лоша репутация, смятана за скучна, старомодна реликва, останала в праха на всички ярки и лъскави ризи, които модата произведе. За да разбием този мит се допитахме до EveryGuyed и направихме следния гид, които ще ви покаже, че с допълнението само на няколко елемента, вие можете да превърнете бялата риза в основа на брилянтен тоалет.

Как да носим бяла риза

Тъмносиният костюм

Вероятно най-подценяваната, най-семплата и най-ефективната комбинация за бялата риза е класическия тъмносин костюм. Облечете ги в допълнение с контрастираща или сходен цвят вратовръзка за свеж понеделнишки вид. Можете дори да разхлабите леко вратовръзката за по-европейски ежедневен шик.

Дънки и пуловер/жилетка

Класическа непретенциозна и лесна за поддържане визия. Обуйте чифт тъмни изчистени дънки и хвърлете един семпъл пуловер върху ризата си. Макар че някои биха оспорили прибирането на ризата в дънките, опашката, която се подава около ханша ви отзад, иглежда неприятно, така че преценете кого да послушате.Бяла риза с вратовръзка

Това е страхотен избор за ежедневието, който може да се адаптира от млади и стари, богати и тези от нас с по-скромен бюджет. Само се погрижете пуловера да бъде наистина добър с вталена кройка и семпъл десен и също така ризата е добре да приляга по тялото дори и да не виждате по-голямата част от нея – гънките, които се образуват при неправилният размер, се появяват и при пуловера.

Спортно сако от туид

Заложете на стила на учителя, като добавите блейзер от туид (Донегал, Харис или рибена кост) към бялата си риза. Оставете горните 2 копчета разкопчани за по-небрежен вид. А за спретната визия можете да сложите папийонка или в духа на 50-те и „Закуска в Тифанис“ обогатете стила си с тъмна плетена вратовръзка.Бяла риза със сако

Блейзерът сам по себе си говори за академичност и стара световна класа, а комбинирайки го с панталон или дънки добавяте и едно ниво на формалност или небрежност според ситуацията.

Не пропускайте: Как да комбинирате риза и вратовръзка?

Къс панталон

Една пренебрегвана опция за плажно облекло е допълването на бялата риза с чифт сандали и къс панталон за плуване (разбира се, в приемлив цвят и десен).

Комбинация, която може да ви послужи от спалнята до сърфа. Бялото не поглъща топлината на слънчевите лъчи и дори най-дебелата памучна бяла риза ще би предпази от прегряване. Сега е вашият шанс да носите ризата си полуразкопчана (или дори изцяло разкопчана) и да навиете ръкавите си.

Кожено яке

Най-лесният начин да заприличате на иконата Джеймс Дийн е да наметнете коженото си яке върху бялата риза. Ключът тук е да напаснете качеството на ризата с качеството на якето – ние предпочитаме бунтарския шик и бихме заложили на спортно кожено яке и леко износена бяла риза.

Самостоятелно

Важното тук е да не мислите много. Бялата риза сама по себе си, комбинирана с подходящите дънки е идеалната ежедневна опция. Добавете кафяв кожен колан и чифт от любимите ви кецове или платненки и сте готов.

Много важно обаче е да знаете и …

Как се избира правилният размер риза

Целта на ризата е да ви накара да изглеждате добре и да подчертае тялото, върху което сте работили месеци и години, а не да го покрие с палатка. Ето и нашите съвети как да изберете правилния за вас размер риза.

Шия

Когато ризата е напълно закопчана, би трябвало да можете да пъхнете свободно един или два пръста в яката. Ако можете да завъртите главата си, без да се задушавате, това е сигурен знак, че яката ви пасва.

Рамене

Шевът на ръкава трябва да стига до рамото – може да е с 1-1,5 см по-надолу, но в никакъв случай по-нагоре. Ако шевът е с повече от 1,5 см по-надолу, ще изглеждате твърде размъкнат или едър. Твърде високо вдигнатият шев пък ще направи ръкавната извивка неудобна.

Тяло

Размерът на ризата в основната й част би трябвало да бъде такъв, че да можете да защипете част от тъканта и от двете страни на тялото си. Всичко повече ще ви прави да изглеждате едри. Ризата трябва да стига най-малко 7 сантиметра под кръста, така че да можете да вдигнете ръце без ризата да излезе от панталона.

Ръкави

Ризата с маншети трябва да стига на 1,5-2,5 см над ставата на палеца. Ако можете да прокарате ръката си през маншет без да го разкопчавате, той вероятно е твърде голям.

Преправяне

Яка или маншет, които не ви стават при пробването, няма да могат да бъдат променени. Една риза може да бъде стеснена, но не и отпусната.

Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата