Тайните при приготвянето на палачинки

588

По-долу представяме няколко практически съвета, затова как да приготвите палачинковата смес, за да не бъдат готовите палачинки „надупчени“, прекалено дебели или тънки.

Правилно комбиниране на продуктите

Основната характеристика на палачинковата смес е това, че тя трябва да има кремообразна консистенция. За съжаление, в повечето случаи е трудно да се постигне това.

Правилно приготвяне на палачинковото тесто

Не е трудно да намерите в Интернет лесна рецепта за палачинкова смес. Когато изберете една от всичките, не трябва да забравяйте да разбиете добре брашното /не бива да има в сместа бучки/. За тази цел, най-добре е да изполвате миксер. Ако желаете да постигнете това с помощта на тел или вилица – трябва да се въоръжите с търпение.

Палачинковото тесто следва така да се приготви, че при изпичането му, получените палачинки да не бъдат прекалено дебели, тъй като не толкова сместа, а плънката има по-голямо значение при сервирането на ястието.

Съществена е последователността при приготвянето на тестото

Много хора започват подготовката на сместа, добавяйки първо млякото в купата. Това не е съвсем най-добрата стъпка. Препоръчваме Ви първо да разбиете яйцата, след това да прибавите млякото и най-накрая да сипете брашното. В противен случай, ако например преди добавянето на мляко, сипете брашното, може да имате проблем с постигането на хомогенна смес. Прекалено гъстата консистенция, допринася за образуването на т. нар. бучки, които трудно ще разбиете, дори ако прибавите мляко.

Какво още си струва да прибавите към сместа?

Към сместа, може да добавите 2-3 лъжици олио. По този начин няма да е необходимо всеки път да изливате по малко от него, преди приготвянето на всяка отделна палачинка.

За да бъдат палачинките пухкави, струва си да добавите малко вода или светла бира.

Печенето на палачинки, следва да се осъществява в добре загрят тиган – така ще избегнете залепването на тестото по стените на тигана.

Преди печене, добре е да прибавите към тестото щипка сол и да оставите да престои 30-40 мин.

За да не получите „надупчени“ палачинки, трябва добре да разбъркате сместа. Ако прибавяте олио – сместа трябва да разбъркате много добре. Не забравяйте, да сипете вода /например: половината от количестовото мляко, което е дадено по рецепта, застъпете с вода/.

Понякога, трудност справя обръщането на палачинките – начинаещите готвачи доста често имат проблем с това. За тази цел, най-добре е да използвате широка лопатка и да обръщате палачинката, когато леко се зачерви. След време, ще може да се справяте и без лопатка – добре изпечената палачинка, може лесно да обърнете с бързо подмятане на тигана.

За най-вкусните съвети и рецепти за палачинки вижте сайта Palachinki.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here