Томас Келер приготвя най-скъпото меню в Хонг Конг

Хотел „Mandarin Oriental“ в Хонг Конг, който ще бъде домакин на най-известният майстор готвач, Томас Келер, ще се облагодетелства максимално от визитата му. Изглежда, че хората, които са разбрали че Келер пристига в Хонг Конг, започнали да правят предварителни резервации, за да вкусят от неговите чудесни деликатеси. Списъкът с 1000 резервации сега вече е намален на половина. А причината е цената на вечерята. Хотелът таксува HK$6 477 или $845 за вечеря с 11 курса.

Цифрата е тройна на реалната стойност на продукта/услугата ($275), за която клиентите трябва да заплатят , за да се насладят на 9-курсово меню в ресторанта на готвача в Ню Йорк. Това счупва предишният рекорд за най-скъпата вечеря в китайския град, който беше поставен от каталунския готвач Джорди Рока с меню от 7 ястия на цената от HK$1,857 (без вино) и HK$2,847 (с вино).

Гостите ще опитат салата от репички, отгледани в градината на майстор Келер, в комбинация с хавайски „сърца от праскови“, запазената марка на Келер – подсладен омар с масло, а за десерт „M&M’s“ – двойно шоколадово брауни, потопено във фъстъци от Вирджиния, мадагаскарски ванилов мус и шоколадов сладолед от „Mast Brothers“, което се сервира с 20-годишно порт вино от сорта Тауни.

Готвачът ще бъде на посещение в „Mandarin Oriental“ от 29 ноември до 2 декември и ще готви обяд и вечеря всеки ден.

източник: elitechoice.org

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here