НачалоХобиТоп 10 на актьорите, които нямат "Оскар"

Топ 10 на актьорите, които нямат „Оскар“

Когато хората чуят „Оскар“, те си представят най-доброто във филмовата индустрия. Най-добрите актьори, най-добрите филми, най-добрите песни. Отдавна наградите на Американската филмова академия са се превърнали в най-високото отличие. За всичките 81 години, в които съществуват наградите „Оскар“, са наградени едни от най-забележителните филмови икони. И въпреки това някои наистина огромни таланти остават без статуетка. Ето списък с десет от най-талантливите актьори, които никога не са получавали „Оскар“… засега.

10. Питър О’Тул

Актьорът получи „Оскар“ за цялостно творчество през 2003 г., тъй като от Академията осъзнаха, че неоправдано са пренебрегнали изключителния О’Тул. Питър за първи път е номиниран през 1956 г. за ролята му в „Лорънс Арабски“. Оттогава получава номинации седем пъти, а през годините използва ключовата реплика „За мен е удоволствие да съм номиниран“, въпреки че лека тъга се долавя в думите му.

9. Кари Грант

Богарт, Стюарт и Грант. Тези три имена въплъщават класическата филмова епоха, но Грант така и не получава високите отличия, които взимат Богарт и Стюарт. Той е бил номиниран два пъти за „Оскар“ и винаги намира място в списъците за най-големите актьори на всички времена. През 1970 г. получава „Оскар“ за цялостно творчество, но така и не получи статуетката за определена роля.

8. Леонардо Ди Каприо

Ако трябва да сме честни, Леонардо почти няма роля, която да не заслужава „Оскар“. Да, малко е преувеличено, но имайте предвид, че той досега избира все сложни образи. От първата му номинация през 1993 г. за изпълнението му в „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, Ди Каприо продължава да се провокира с роли като наркоман, модерен Ромео и др. Лео има още две номинации – за „Кървав диамант“ и „Авиаторът“. Така или иначе, актьорът има още много време, докато „Оскар“-ът за цялостно творчество започне да го застрашава.

7. Джеймс Дийн

Ако Джеймс Дийн беше живял по-дълго, със сигурност щеше да спечели поне един „Оскар“. По време на кратката му филмова кариера, Дийн остави силно впечатление. Той беше първият актьор, номиниран за „Оскар“ след смъртта му („На изток от рая“) и засега е единственият актьор, номиниран за втори път посмъртно за статуетката, този път за „Giant“.

6. Брад Пит

Половинката на Анджелина Джоли досега е бил номиниран два пъти за „Оскар“. Първият път това се случва през 1996 г. за „12 маймуни“, а вторият за „Странният случай с Бенджамин Бътън“. Някой би казал, че Пит не е точно за тази класация, събираща големите актьори. Но ще сгреши, защото макар и да изглежда сладникав, Брад Пит определено е талантлив актьор.

5. Албърт Фини

Фини е един от най-фините актьори, както на сцената, така и на екрана. Получавал е награди „Еми“, „Златен глобус“ и много други, но никога не получава „Оскар“. Въпреки че е бил номиниран цели пет пъти. Но не трябва да съжаляваме. Той не отдава особено значение на „Оскар“-ите и не се е появявал на нито една от церемониите.

4. Сам Рокуел

Не само че Сам никога не е печелил „Оскар“, но и никога не е бил номиниран. Разнообразният актьор не е познат по име на много хора, но критиците отдавна са го набелязали.

3. Едуард Нортън

През 1996 г. Нортън получава първата си номинация за „Оскар“ за изпълнението в „Първичен страх“. Две години по-късно е номиниран за втори път за „Американска история X“. Въпреки че оттогава не попада в списъците, Едуард Нортън изгражда стабилна кариера, от която очакваме все по-добри резултати.

2. Том Круз

Е, не всички филми на Круз заслужават „Оскар“, но има някои заглавия, които просто няма как да бъдат подминати. „Цветът на парите“, „Рейнман“, „Роден на четвърти юли“. Досега е бил номиниран три пъти, но като гледаме какво прави в последните години, едва ли скоро пак ще получи шанс.

1. Джони Деп

Деп прави всичко възможно да стои на гребена на вълната, но ако може и да не е в центъра на вниманието. Е, няма как… особено с филми като неговите, просто няма как да останеш незабелязан. Освен ако Американската филмова академия са тотално слепи. Надяваме се скоро тази грешка да бъде поправена.

Източник: toptenz.net

Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата