Топ 10 на най-популярните храни в световен мащаб

914

1. Сладолед – сигурно няма човек на планетата, който да не е опитвал вкусния летен десерт, с десетките му вкусове. Най-често срещани са ванилия, ягода и разбира се – шоколад.

2. Бонбони – шоколадовите бонбони – усмивката за всяко малко дете и най-елементарната почерпка на всякакви празници, дори и само ако ни дойдат гости. Малки или големи, с ядки или с парченца плод, разбирачите от цял свят твърдят, че по-голям афродизиак от шоколада няма.

3. Пица – тръгва от италианските градове, но много бързо се разпростира в почти целия свят. В момента има много малко места, в които никой няма да е чувал за пица и съответно – няма да може да Ви предложи. Те са предпочитани заради бързото им приготвяне и възможността да ви ги докарат директно вкъщи.

4. Палачинки – вероятно най-разпростраеният и обичан тип храна от малки и големи. Едно от хубавите неща на палачинките е, че те са сладки и солени, така че задоволяват дори и най-претенциозните вкусове. Пълнежът на палачинката я прави да бъде различна всеки път, така че едва ли има човек на света, който да ви откаже почерпка с палачинки.

5. Пържени картофи и чипс – вариантите са на тиган и във фритюрник. За предпочитане са тези на тиган – по-вкусни и по-малко мазни, съответно – в една порция има по-малко калории. Положителното на тези във фритюрник е това, че стават доста по бързо и са доста като количество (зависи и от фритюрника).

6. Юфка и пиле в чеснов сос (може и друг вариант) – адски вкусно ястие, особено приготвено с пилешко, свинско или телешко – китайците го обожават. И това, че са го гарнирали с юфка само доказва, защото китайската храна е една от най-предпочитаните в целия свят.

7. Пиле „Тика Масала“ – едно от най-предпочитаните индийски ястия във Великобритания. Характерното за него са типичните индийски подправки, които се използват.

8. Кентъки Фрайд Чикън – логото на конкурентната на „Макдоналдс“ фирма „Кей еФ Си“, се разпознава по целия свят. Тази фирма е станала нарицателна в използването на понятието „Пържено пиле“. Хората казват, че няма такова пържено пиле, каквото предлагат от тази верига – винаги сочно и хрупкаво.

9. Пиле „Тандори“ – него ще го намерите само в индийските ресторанти по света. Ако се изпълни на 100 % рецептата и въобще – ако се приготви добре, страхотния вкус е гарантиран –  особено ако прибавите към него индийски хляб, лютеница и туршия.

10. Зелено Тайландско къри с ориз – храната от Тайланд се радва на голяма любов по много краища на света, като това е едно от най-разпространените гозби от тази кухня. Тайландците го предпочитат с люта чушка. Хубаво е да се хапва горещо.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here