Топ 10 не-екшън звезди

Киното е индустрия, в която непрекъснато идват нови звезди, а други бавно залязват. Затова бързаме да ви покажем десетте най-актуални млади актьори, които в една или друга степен вече са се наложили, но има какво още да очакваме от тях.

Другата отличителна черта между избраниците е, че те в никакъв случай не могат да бъдат наречени „екшън звезди“.

Номер 10:

Джейк Джиленхол: 30-годишният американец вече има номинация за награда „Оскар“ заради изпълнението си в драмата „Планината Броукбек“, а е играл едва в двайсетина филма. Последният му проект е „Принцът на Персия: Пясъците на времето“.

Номер 9:

Тоби Магуайър: Началото на кариерата на Тоби е в „Страх и омраза в Лас Вегас“, но истинската слава идва с ролята му на Спайдърмен. Истината е, че той е само на 35 години, а тепърва ще го гледаме по екраните.

Номер 8:

Колин Фарел: Ирландецът, който тази година навърши 34 години, може и да произвежда въздишки сред дамите, но това не значи, че е лигав тийнейджърски идол. Даже напротив, сякаш бяга от подобни роли и си избира персонажи, които са всичко друго, но не и нормални.

Номер 7:

Джейми Фокс: „Ветеранът“ в тази класация, 42-годишният Джейми Фокс, вече е горд притежател на статуетка „Оскар“ за изпълнението си в „Рей“. И честно казано, това е една от най-заслужените награди напоследък.

Номер 6:

Хийт Леджър: Вече покойният Леджър беше един от обещаващите млади актьори, но беше открит мъртъв през януари 2002 г. Посмъртно той получи „Оскар“ за бруталния Жокер, който направи в „Черният рицар“.

Номер 5:

Едуард Нортън: 40-годишният изпълнител е едно от специфичните лица в съвременното американско кино. С роли в „Боен клуб“, „Американска история X“ и „Гордост и слава“ печели почитатели и от двата пола. И ще го прави и занапред.

Номер 4:

Джимон Хунсу: Другият по-възрастен участник в класацията е Хунсу. Причината да го включим тук е, че той започна филмовата си кариера доста късно. Но участията му в „Гладиатор“ и „Кървав диамант“ ни убедиха, че никога не е късно да докажеш, че имаш талант.

Номер 3:

Хоакин Финикс: Актьорът е пуерториканец и има забележителни заглавия зад гърба си: „Обратен завой“, „Гладиатор“, „Хотел Руанда“, „Стълба 49“ и др. На 36 години е.

Номер 2:

Джош Хартнет: Американецът е само на 32 години, а се е снимал в над 30 филма. Може и да не е екшън звезда, но това не го прави задължително лигав актьор. Може би успява да намери златната среда.

Номер 1:

Леонардо ди Каприо: Безспорният победител. Леонардо, който е на 36 години, успя да изплува от дълбоките води на славата от „Титаник“ и набързо осъзна, че любовта на фенките е преходна, а филмите са вечни.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here