Топ 5 на филмите, от които ни идва да се качим на ринга

Филми с боксьори

Филмите с бокс някак винаги успяват да ни вдъхновят да засилим волята си, да преодолеем препятствия в живота си и да се погрижим за тялото си. В тях винаги има хъс, воля за победа и желание доброто да тържествува.

Затова преценихме, че следната селекция от пет боксьорски филма, които определено раздават неподозирани емоционални крошета ще допадне читателите на Benchtalks.com. Ето ги и тях –

Най-добрите филми с бокс

„Разяреният бик“ (1980)

И, разбира се, няма как да не започнем с него. Считан от мнозина за най-великия филм с бокс за всички времена!
Никак не е пресилено. Какво можем да кажем, което досега не е изказано или изписано. Очевидно е. Робърт де Ниро се преобрази външно и вътрешно, оформяйки завидни мускули, за да пресъздаде най-добрата форма на своя персонаж Джейк Ла Мота. След това буквално се разду с доста килограми отгоре, за да го изиграе и в по-късните му години. Ако обичате бокса – не пропускайте този филм

Разяреният бик - най-добрите филми с боксЧернобелият филм може спокойно да бъде наречен бруталният шедьовър на Мартин Скорсезе. Съвсем заслужено Де Ниро получава „Оскар“ за най-добър актьор в ролята си на боксьор.

 

„Роки“ (1976)

Филми за бокс - класиката Роки

И отново, нямаме какво ново да кажем. Само да уточним, че слагаме тук първата част, защото все пак именно „Роки“ даде началото на суперуспешния персонаж. Заглавието сякаш се появи отникъде, с никакъв бюджет и шокира филмовата общественост с „Оскар“-а си за най-добър филм, побеждавайки нелеки конкуренти.

Силвестър Сталоун написа сценария и изигра главния персонаж – боксьор, който иска да спечели титлата в тежка категория.

Не пропускайте да видите и нашата колекция Филми по действителен случай

„Момиче за милиони“ (2004)

Филм с бокс - най-доброто в жанра

 

Режисьорът и актьорът Клинт Истууд казва, че този филм му пасва, защото говори за семейството. Или по-скоро за търсенето на семейство, а съвместните сцени между него и Хилъри Суонк изграждат същината на историята. Суонк играе Маги Фитцджералд – млада жена, която от нищото се издига до шампион. А финалът на филма е направо унищожителен, въпреки че всеки от нас го очаква. Уникален филм за момичетата в бокса. Резултатът: „Оскар“ за най-добър филм, режисьор, актриса и поддържащ актьор за Морган Фрийман.

„Шампионът“ (1979)

Филм за бокс - най-интересните филми

Джон Войт е в ролята на бивш боксьор, който работи като дресьор на коне, докато отглежда малкия си син. В един момент обаче решава да се върне на ринга, а катализатор за действията му е бишата му съпруга (Фей Дънауей), която се опитва да раздели бащата от сина му.

„Girlfight“ (2000)

Филм с бокс

Преди Суонк в „Момиче за милиони“, Мишел Родригес остави следа като тийнейджърката от Бруклин, която се опълчва срещу баща си и започва да тренира бокс. Дотогава непозната, Родригес буквално разбута конкуренцията със своя дебют, показвайки страстна сила и наситеност, която стана и нейна запазена марка за следващите й филми. Определено филмът ще допадне на феновете на бокса и трябва задължително да имате едно копие на лавицата (или в дигиталния „шкаф“).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here