Тренирайте цялото тяло за здрави ръце

Упражнения за силно тяло

Повечето мъже погрешно смятат, че ръцете им са слаби само защото имат нетренирани бицепси и трицепси. Проблемът обаче се крие не в мускулите на ръцете, а по-долу: в мускулите на кръста, гърба и седалището.

Когато всички тези мускули са по-слаби, отколкото трябва, действат като спирачка на размера и силата на ръцете ви.

Представяме ви цялата необходима теоретична основа, за да усъвършенствате ръцете си:

Стъпка 1

Товарете ръцете си

Основно правило във физиологията: ако искате ръцете ви да заякнат, трябва да ги товарите с по-големи тежести от обикновено и постепенно да увеличавате тежестта. Освен това започнете да се набирате.

Това движение ви принуждава да повдигнете цялото тяло нагоре и двуглавите мускули не са просто наблюдатели на целия процес, а работят здраво. Без тяхната помощ не бихте били в състояние да направите дори и едно набиране. Работете за трицепсите си по същия начин.

Стъпка 2

Възстановете тялото си

Следващият път, когато отидете във фитнес залата, направете следния тест: отидете на уреда за трицепси и изберете най-голямата тежест, с което можете да направите 10 повторения. Направете една серия и починете няколко секунди, след което повторете като стоите на един крак. Няма да сте в състояние да направите 10 повторения.

Причината е очевидна: трицепсите ви не са слаби, просто губят част от силата си заради частичната загуба на основата си – торса ви. А слабото или нестабилно тяло намалява капацитета на централната нервна система, която контролира мускулите. Това, освен всичко останало, увеличава и риска от травма.

Не пропускайте: Тренировки без уреди

Въпреки че трицепсите не са част от торса, тяхната ефективност зависи от мускулите на торса, така че когато правите здрави коремни мускули, същевременно създавате основата, която ще ви позволи да се изгради по-силни ръце.

Стъпка 3

Подсилете слабото си място

Огледайте се докато държите тежести от 15 кг в слабата си ръка (лявата, ако сте десняк) и направете една серия. Наблюдавайте внимателно тялото си, особено когато започнете да се уморявате.

Забележете как горната част на тялото ви започва се движи напред-назад след няколко повторения. Причината е умората в определена слаба група мускули – външни ротатори, трапецовиден мускул или бедра.

Открийте слабото си място и работете върху него.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here