Фалшиви Медикаменти

351

Статистиката в Германия е убийствена – ще дадем за пример 2004 и 2010 година, съответно 1 и 10 милиона са конфискуваните медикаменти от страна на немските митници и федералната полиция.

Изумително, но факт – от нелегалните лекарствени медикаменти има много по-голяма изгода, в сравнение с нелегалната търговия с кокаин, оръжия и тютюневи изделия. Говорим за печалба от рода на 1000 процента.

Разпространението на фалшиви лекарствени продукти става най-често в Интернет. Статистиката на СЗО (Световна Здравна Организация) показва, че фалшификатите сред предлаганите продукти са над 45 процента. Парите, които се изкарват на годишна база от нелегални, фалшиви медикаменти достигат суми от порядъка на 75 млрд $. Най-търсените и съответно – най-предлагани продукти в мрежаса са такива за ерекция, отслабване, кръвно. Заблуба се шири, че има медикаменти, които лекуват болести като рак и алцхаймер.

Едни от най-сериозните производители на нелегални и фалшиви лекарствени средства са държави от Източна Европа и Китай. За съжаление понеже сървърите се намират в чужбина, криминалистите в Германия стават в повечето случаи само свидетели на тези престъпления в Интернет.

Наглите престъпници са стигнали дотам, че дори използват софтуер за заблуда на мястото, на което се намират сървърите на нелегалните сайтове.

Най-фалшифицирано си остава хапчето за „вдигане на самолета“ – Виагра. Само за миналата година в Германия са били задържани около 5 млн таблетки от „уж“ Виаграта.

Източник: http://www.dw-world.de

Обичам съвременните техно-джаджи. Смартфони, компютри, телевизори - ако работи с ток или на батерия - значи е по моята част.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here