Хотел „Shangri-La“ вече и в Европа

Скоро ви запознахме с най-добрите хотели в света според класацията на „Forbes Travel Guide“, като вниманието ни беше насочено главно към успеха на Хонг Конг. След този успех сега от Азия ни изненадват и с друга новина.

Хотелиерската верига „Shangri-La“ от Хонг Конг ще се разрасне, за да достигне и Европа с отварянето на първия си хотел на стария континент. Градът, който водещата хотелиерска компания в Азия е избрала за новия си хотел, е Париж и ще бъде официално показан на клиентите си и широката публика на 17 декември.

Построена през 1896г. за пра-внука на Наполеон, принц Роланд Бонапарт, парижката резиденция на „Shangri-La“ е по-малка от останалите имоти на компанията, но има голяма историческа значимост. Разполага с 81 стаи, включително и 27 апартамента проектирани от дизайнерът Пиер Ив Рошон, като акцентът пада върху мезонетът „Suite Panoramique“, който е разположен на над 100 кв.м площ.

Междувременно друг акцент на хотела е, че 40% от стаите и 60% от апартаментите предлагат директна гледка към емблемите на Париж – Айфеловата кула и река Сена. И приблизително половината от стаите са с балкони.

„Хотелите и резортите „Shangri-La“ са удостоени с честта да запазят тази значителна част от френското наследство.“, споделя Алън Боргърс, главен мениджър на хотела в Париж. „Дали за отпочиване, вечеря, забавление или празнуване на специални случаи, ние сме нетърпеливи да посрещнем парижани и посетители да преоткрият това парижко богатство и да предложим нашият емблематичен стил на гостоприемство.“

По отношение на храненето можете да избирате между „La Bauhinia“ – целодневен ресторант и лаундж, френски гурме ресторант „L’Abeille“ и първият в града кантонски гурме ресторант „Shang Palace“, който ще отвори врати в началото на 2011г.

източник: luxury-insider.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here