Цветове вдъхновени от скъпоценни камъни са на мода тази есен

926
Полускъпоценни камъни

Есенната палитра този сезон е вдъхновена от скъпоценните камъни: изумрудено зелено, сапфирено синьо, цитриново жълто, рубинено червено. Дизайнерите залагат на тези ярки и отличнителни цветове, с които няма да останете незабелязани дори на фона на пъстрите багри на природата.

Модните специалисти обаче съветват да се избягва съчетаването на отделните „скъпоценни“ цветове, за да не се получат прекалено крещящите и неуместни комбинации – просто заложете на един цвят, вдъхновен от вашия любим скъпоценен камък.

Цитрин – камъкът на Слънцето

ЦитринЦитринът е кристал в жълто с нюанси на кафяво или сиво-кафяво. Смята се, че носи щастие и изобилие. Използва се при кошмари и премахва негативната енергия.  С дрехи в цитрин жълто ще привличате успех, богатство и щастие.

Ако сте скептик и не вярвате на тези чудодейни свойства на камъните, то поне не можете да отречете, че този лимоново жълт цвят носи топлина и изпълва енергия.

Топаз – пари, любов и здраве

ТопазИ този скъпоценен камък е заобиколен от различни митове. Подобно на цитрина и топазът е смятан за камък на Слънцето и неговата стихия е огъня. Той е защитен камък и се смята, че предпазва от всички негативни влияния, смекчава страховете, гнева и депресията.

Топазът помага да съсредоточим енергията си в правилната посока. Вярва се дори, че този камък помага за намаляване на наднорменото тегло и предпазва от анорексия. В природата топазът се среща в различни нюанси от много бледи восъчни цветове, през синьо, медно, жълто, розово, кафяво до зелено, в обсега на модата този сезон попадат неговите оттенъци в златно и оранжево.

Рубин – смелост, сила, радост и богатство

РубинАко това е любимият ви цвят не го пропускайте тази есен, тъй като е един от модните за сезона. Като бонус можем да добавим и неговите ползи и свойства да хармонизира някои процеси в тялото. Смята се, че рубинът помага при проблеми с храносмилателната система и очите. Също така предпазва от заболявания на кожата, проблеми с панкреаса и очиства лимфната система. Усилва енергията и сексуалната активност. Дори да не вярвате на всичко това обаче, не можете да отречете, че благодарание на този цвят няма да останете незабелязани тази есен и ще внесете в облеклото си една ретро нотка.

Сапфир – свещеният камък на мъдростта

СапфирСапфирът е камък, който се среща в много различни цветове и нюанси в природата, но модните дизайнери този сезон обръщат внимание на неговите сини и лилави оттенъци. Това е камъкът на Луната и на елемента вода. Като скъпоценен камък сапфирът укрепва очите и зрението, кръвоносните съдове, намалява излишната енергия и премахва стреса. Помага при медитация и премахва объркването. Според някои това е една сила, която може да помогне при намирането на работа и нейното запазване след това. Добре е да го имате в гардероба си и поради още една причина – внася свежест и екзотика в облеклото.

Изумруд – пари, любов и умствена сила

Зеленият камък изумруд е символ на любов, лоялност и приятелство. Вярва се, че успокоява страстите и емоциите, балансира енергията в тялото. Също така помага за засилване на паметта и уравновесяване на физическата и духовна енергия. Според психолозите зеленото е успокояващ цвят, който има благоприятен ефект върху психиката. На фона на намаляващата зеленина през есента и зимата, можете да освежите гардероба си модни дрехи в този цвят, или да наблегнете на резедата.

 

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here