Част от Холивуд се пренася временно в София

228

Върху 75 акра земя, в столицата на България – София, в студио от времето на социализма, скоро ще стъпят плеaда от холивудски знаменитости, предвождани от продуцента си, актьора Силвестър Сталоун. Заедно с неговите колеги, Мики Рурк, Брус Уилис, Джейсън Стейтън, Джеки Чан и бившия губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, ще заснемат продължението на лентата „Непобедимите“. Този хитов, изпълнен с много положителни емоции филм, в първата си част събра 275 милиона долара приходи.

Звездите ще се съберат в „Ню Бояна Филм Студиос“ на 19 септември за започване на снимките. Новият  проект за над 100 милиона долара, е поредната високобюджетна продукция за България, която се превърна в любимата дестинация на Холивуд в тази част на Европа.

Българското студио в Бояна, се управлява от видния филмов продуцент Ави Лърнър, който има славата, че е доста пестелив и винаги търси най-евтината цена за своите продукти.

При все, че комплексът е останал необитаем след социализма, днес той е работодател на над 1000 работници. Той има и 13 зали, копиращи най-различни улици, древни римски градове и други.

В „Ню Имидж/Милениум“ са се снимали филми като „Черната Далия“ и „Конан варваринът“, който излезе на екран миналия месец. През март пък, започват снимки за филма „Херкулес“ – следващият голям проект на Лърнър.

Първият „Непобедимите“ бе заснет предимно в Бразилия и Луизиана. Освен в България, малки части от филма ще бъдат снимани в Париж, Москва и Китай. Българската част от снимките ще трае 14 седмици.

Холивудската продукция ще използва детайлните манхатънски декори на „Ню Бояна“, за да пресъздаде съветско убежище, използвано за обучение на войници на американска земя. Строи се и истински мост над река Осъм край Ловеч, за снимките на филма. Той ще бъде подарен на българската държава от продуцента Сталоун.

Източник: http://www.latimes.com/

Снимка: http://www.dnevnik.bg/

Обичам съвременните техно-джаджи. Смартфони, компютри, телевизори - ако работи с ток или на батерия - значи е по моята част.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here