Ще ви изстреляме отново!

След като преди няколко  месеца от „Cessna Aircraft Company“ представиха Citation Mustang High от серията Sierra, сега от базираната в Уичита авиационна компания обявиха лансирането на Citation Ten, по-голяма и подобрена версия на най-бързият сертифициран бизнес самолет Ciatation X. Новият модел е снабден с по-ефективни двигатели Rolls-Royce, Garmin G5000 бордово електронно оборудване и изключително модерна система за управление на кабината на Cessna.
Джак Пелтон, Cessna председател, президент и главен изпълнителен директор, споделя

„…Съюзихме се с Garmin и Rolls-Royce, за да постигнем перфектната комбинация от скорост, характеристики, лекота на работа и продуктивност, събрани в един самолетен корпус.“

Citation Ten се ще зарадва пасажерите си с повишената си с близо 391 км/ч. за високоскоростен круиз, увеличението на максимален полезен товар с 214 килограма и по-бърза скорост на ускорение – 45 000 фута. Фуселажът е по-дълъг с 15 инча за по-дълго кабинно пространство, крила за по-ефективно изпълнение, нова електрическа система с двойни литиево-йонни батерии, нова авионика, авто газ, с нов дизайн и патентована оптично базирана система за управление на кабината.

За интелигентната система за управление на кабината или CSM, Cessna  си партнира с компанията от Далас, „Heads Up Technologies“. Системата снабдява кабината с електрически системи, авионика, оптична комуникация и интуитивен сензорен потребителски интерфейс.

Cessna CMS разполага с интерактивна система със сензорен диспечер при всяка пътническа седалка с аудио и видео програми, интерактивна движеща се карта, информация за кабинната температура, светлините, щорите на прозореца и диагностика на кабината. Аранжираните по двойки пътнически седалки са снабдени също така с 110 или 220-волтов електрически контакти и няколко USB изхода. Останалите характеристики включват интернет сърфиране и достъпен Wi-Fi и сателитни радионавигационни програми.

Първият полет на новата въздушна машина е определен за края на 2011 със сертифициране на първата пътническа употреба за 2013г.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here