Южнокорейски режисьор засне филм изцяло с iPhone 4

Всички знаем, че iPhone е най-добре продаваният смартфон в света. Но някой от вас подозираше ли, че тази джаджа може да бъде използвана и във филмовата индустрия?

Южнокорейският режисьор Парк Чан-Ук направи точно това. Известният в родината си кинаджия, който се прочу с филмите си „Old Boy“ и „Lady Vengeance“, каза, че новото му заглавие „Paranmanjang“ е заснет изцяло с продукта на Apple. „Paranmanjang“, което значи „живот, пълен с възходи и падения“, е късометражен фантастичен филм на ужасите и разказва за мъж, който преминава през предишните и настоящите си животи.

Бюджетът на филма е бил около 133 000 щатски долара и е реализиран с iPhone 4. Премиерата му в Южна Корея е планирана за 27 януари. „Новата технология създава странни ефекти, точно защото е нова, а и защото е медия, с която потребителите са свикнали“, каза пред репортери режисьорът, „Има някои добри страни на това да снимаш с iPhone. В сравнение с други камери той е по-лек и по-малък и всеки може да го използва.“

Както знаем, към продукта на Apple могат да се прикрепват допълнителни обективи и лещи, така че в крайна сметка нищо не е чак толкова различно от стандартната камера.

Източник: ibtimes.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here