НачалоБизнесЯпонско уиски № 1 в света

Японско уиски № 1 в света

Японската дестилерия „Suntory“ се пребори с конкуренцията на някои от най-големите и традиционни имена в уиски индустрията, за да спечели престижното състезание „International Spirits Challenge 2010“.

На конкурса, който се състоя в Лондон в понеделник, сингъл малц уискито „Yamazaki“ от 1984г. първо спечели наградата в специалната категория за уиски, където се съревноваваше с 300 участници от целия свят. Спиртното питие продължи впечатляващо да печели награди, достигайки до „Supreme Champion Spirit“, като беше избрано измежду всички участници в няколко категории.

„Това е първият случай, в който японски продукт се удостоява с такава чест.“, споделиха от компанията по време на събитието, което се провежда за 15-та поредна година.

„Suntory“ също стана първата японска компания, на която някога е присъждана наградата „Distiller of the Year“, като беше представена пред алкохолните компании, като дестилерията с най-голям принос в световната алкохолна индустрия през изминалата година.

Обявявайки победителя, съдийте казаха: „Yamazaki 1984″ притежава дълбок вкус и отлежаване, комбинирано с невероятна сладникавост в текстурата си. То е абсолютно изключително във всеки аспект.“

Уискито на „Suntory“ се изправи срещу едни от най-познатите алкохоли в света, сред които „Whyte & Mackay“, които представиха 30-годишно уиски и „Glenfiddich“, чийто продукт е отлежавал 40 години. Японската компания „Asahi“ също се включи с едно от 15 -годишните си питиета „Yoichi“, наред с имена като „Bushmills“, „Jameson“, „Ballentine’s“ и „Johnnie Walker“.

Най-голямото признание, което „Suntory“ до сега е получавала, е наградата „Whisky Distiller of the Year“ от събитието „Icons of Whisky 2010“ през Февруари. Печелившото уиски „Yamazaki“, което грабна множество награди, е направено от еднородно малцово уиски, което е дестилирано през 1984г. и отлежавало в японски дъбови бъчви – важен елемент за характера, който е съществен за изразяването на уникалността на питието.

Цялото това усилие за производството на сингъл малца е бутилирано в 700милилитрови бутилки, които се предлагат на цена от Y100 000 (€887.82) в Япония.

Най-новото

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

10 Неустоими Идеи за Подарък за Мъж за Рожден Ден

В търсене сте на перфектния подарък за мъж? Искате да избегнете клишетата и да...

Още по темата