Ginetta с нов състезателен автомобил за 2011г.

Ginetta G50 до сега беше звездата на „Ginetta GT Supercup“, поддържащи серии на Британския шампионат за туристически автомобили (BTCC). Но следващата година ще изгрее по-ярката звезда, когато Ginetta ще представи G55. Новият автомобил ще се състезава заедно с предшественика си по време на състезанията през 2011г., но в своя клас и по различна точкова система.

За да прогресира с агресивния външен вид и аеродинамика, двигателя на G55 е подобрен с 3.7-литров от Ford за разлика от 3.5-литровия на G50, като произвежда 370 к.с., което е с 70 коня повече от стария си брат. Други подобрения включват масивни спирачки и нова изпускателна система. Сегашните собственици на спортен автомобил G50 могат да модернизират притежанието си с характеристиките на новия модел само за £25 000 или могат да закупят G55 за £75 000.

Най-новото попълнение от Ginetta ще бъде представено на „Autosport International“ на 13 януари в Бирмингам, Англия. Ние ще следим събитията около новият звяр на пистата, а за сега ви предлагаме само бегъл поглед в бъдещето.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here