10-те града, предлагащи най-лошите условия за живот

Това е публикация, представляваща пълната противоположност на 10-те града, предглагащи най-добри условия за живот в света.

Порт-о-Пренс, Хаити

Това е столицата на Хаити с население около 2.5-3 милиона души. По-голямата част от населението е съсредоточено в бедняшките части на градовете. Въпреки политическите вълнения в страната, градът все още привлича някакви туристи.

Киншаса, Конго

Населението на Киншаса обединено с това на Brazzaville надхвърля 8 милиона души. Градът е на едно от първите места по престъпност в света. Средно по 112.3 убийства на 100, 000 души.

Нуакшот, Мавритания

Най-големият град в Мавритания. В началото Нуакшот е бил рибарско селце. След което започва да се разширява и през 1950 година достина 900,000 души, много от които се преместили в града, за да избегнат сушата.

Пойнте Нойре, Конго

Вторият по големина град в Конго. Пойнте Нойре е един от най-големите производители на нефт в Централна Африка. В атракциите му се включват неща като: сърфинг, плажове и др. Въпреки, че властите предупреждават посетителите да внимават с разходките по улиците когато се стъмни.

Сана, Йемен

Сана датира още от 6 век Преди Новата ера. Древният град разполага с многожество антични постройки и също така е под закрилата на UNESCO.

Хартум, Судан

Намира се на мястото където се сливат Син и Бял Нил. Суданската столица е била център на развитието, поддържано главно от парите идващи от петрола.

Бразавил, Конго

Основан през 1880 година от европейския изследовател Pierre Savorgan от Brazza, градът е голям индустриален център. Развити са текстилния и кожарския отрасъл. През ’90 е имало множество конфликти и граждански войни.

Нджамена, Чад

С население от над 700, 000 Нджамена е основана от французите през 1900 година. Градът е бил полуразрушен по време на цивилната война през 1979-82 година. Последните бунтовнически атаки са били през 2008 година.

Банги, Централноафриканска република

В началото Банги е било френски военен пост, след което е станал колониален административен център. Населението му в момента е над 500, 000 души. В града се произвеждат текстил, сапун и бира, а повечето от сградите в околноста на града са под защитата на UNESCO.

Багдад, Ирак

Багдад е градът, предоставящ най-лошите условия за живот в света, според Mercer. Въпреки, че разполага с голямо историческо и културно наследство, Багдад е непрекъснато разтърсван от проблеми и безредици. Според някои статистически агенции, нивата на престъпност в последните години са намалели (макар и да не го вярвам).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here