3D химикалка – идеален подарък за дете

3d писалка цена

Изборът на подарък за дете става все по-сложен с невероятното изобилие, което изпълва всички магазини. През последните години обаче хората, които обичат креативността и арт заниманията имат възможност да изберат нещо изключително забавно и ангажиращо вниманието – 3D химикалка.

В тази статия ще разгледаме два различни модела 3D писалка – Redwood I DO 3D и Da Vinci 3D PEN 1.0, които много ни допадат и можем смело да препоръчаме на родителите, които искат да зарадват своя малък художник с истинска „вълшебна пръчица“ на достъпна цена.

Ето и вариант за по-евтина 3D химикалка – I DO 3D Комплект за моделиране Дизайнерско студио, или още по-достъпният I DO 3D Стартов комплект за моделиране с 1 бр. Vertical 3D писалка.

Избери 3D химикалка за подарък на топ цена ТУК

3D химикалка за деца

Може би вече сте се досетили, че 3D химикалките рисуват триизмерно, т.е. с тях можем да изявим таланта си и извън „белия лист“. За повечето деца (а защо не и възрастни) това ще е като истинско чудо, което може да ги задържи на масата за работа с часове.

3d химикалка Da Vinci 3D PEN 1.0Първият комплект, който можем да препоръчаме като качествен и надежден е Da Vinci 3D PEN 1.0, с който можете лесно и бързо да „нарисувате“ своя 3D обект. Моделът Da Vinci 3D PEN 1.0 ползва PLA Консуматив за създаването на 3D структурите, който изстива изключително бързо. Тази 3D писалка работи без компютър и софтуер.

В комплекта на Да Винчи 3D писалката е включен 3 метра (три различни цвята по 1м) консуматив, за да имате възможност за развихряне на фантазията. За по-технически настроенити, ето и точната спецификация на

Da Vinci 3D PEN 1.0 (Да Винчи 3D писалка)

 • технология на печат – разтопени нишки
 • диаметър на дюза – 0.8 mm
 • диаметър нишки – 1,75 мм
 • материал нишки – PLA
 • размер на продукта – 178x28x25mm
 • бруто тегло – 70 грама

Вторият комплект, който ще разгледаме тук е този – комплект 3D химикалки за моделиране REDWOOD I DO 3D, синя и зелена, 2 броя. Както става ясно, в кутията има 2 броя химикалки (синя и зелена), и освен това фенерче и шаблони. Освен в комплект, химикалките се продават и по една в кутия.

Трябва да уточним, че тези 3D химикалки са подходящи за деца над 8 години, защото изискват определени умения и контрол над движенията.3d химикалка цена

Принцип на работа на 3D химикалката

За разлика от стандартните химикалки, от писеца на 3D химикалката реално не излиза мастило, а мека пластмаса, която се втвърдява под въздействието на UV светлината от фенерчето. Меката пластмаса позволява да се моделират най-различни фигури – от най-обикновен куб, през сгради и машини, до фигури на хора и животни.

Естествено, не може да се очаква да измайсторим шедьоври от първото хващане на 3D химикалката, но забавлението с нея е гарантирано за цялото семейство. Ако някой детайл в нашето произведение не ни хареса, втвърдената пластмаса може просто да се счупи и да изваем тази част отново, докато постигнем желаното качество. Можем също така да напластяваме слоеве пластмаса един върху друг, за да заздравим фигурата.

Ако се забавим с осветяването с UV фенерчето, пластмасата се разтича, така че трябва да се стараем да сме акуратни с действията си.

Трудно ли се работи и за кого е подходяща 3D химикалката

Не може да се каже, че триизмерното моделиране с 3D химикалка е особено сложен процес. За децата и възрастните, които по принцип обичат да работят с пластелин и да рисуват, свикването с този инструмент ще стане бързо, но перфекционистите ще трябва да поработят доста повече.

Както гласи и упътването в кутията, 3D писалките са подходящи повече за деца над 8 години. За по-малките ще е трудно да рисуват фигурите, но бихте могли да им поверите работата с фенерче, което със сигурност ще ги забавлява достатъчно, но ще ги направи и съпричастни към процеса.

А ето и 3D химикалката в действие:

Споделете вашето мнение за 3D химикалките под статията!

3 МНЕНИЯ

 1. Някой купувал ли е такава химикалка за 6 годишно дете? Видях,че се водят над 8, но все пак ще е полезно ако някой сподели впечатления.

 2. Ние имаме такава още откогато излязоха преди 2-3 години. Тогава децата бяха на 5 и 7 и много се забавляваха, първия консуматив свърши за ден 🙂 Нямаха проблеми да си правят фигурки 🙂
  Нашата обаче е малко по-различен модел – 3d doodler или нещо подобно. Разликата е, че не е с отделно фенерче, а лампичките са вградени в дръжката, но идеята е същата.
  Тогава цената на 3д химикалките беше космическа, сега са си направо за без пари (над 100 лева беше, гледам тези сега са на цена под 30лв)

 3. Някой може ли да каже дали тези 3д химикалки цапат? И пере ли се изцапаното?

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here