60 топ пилоти ще участват в Кърджали на най-голямата офроуд надпревара на Балканите

385

На 4-ти септември ще стартира най-голямата офроуд надпревара на Балканите под името „Балкан Маратон 2011”. В нея ще вземат участие цели 60 състезатели от 10 държави в няколко класове. Състезанието е трети кръг от Националния Шампионат по офроуд и трети кръг от Балканска Рали-Рейд Купа 2011.

Откриването ще бъде точно 11:30 часа на въжения мост до водното огледало в Кърджали със състезание между деца от младежката АТV школа в Троян, чийто основател и ръководител е Тодор Христов, първия български участник в рали „Dakar”. Джуниърите ще се надпреварват за специалната награда на Община Кърджали, която ще бъде връчена от г-н Хасан Азис, кмет на общината. След децата ще се пуснат машини в три класове – АТВ, джипове и мотори. Сред тях ще стартират и жени като Зорница Тодорова (АТВ), която ще бъде  първата българка, която ще участва на Дакар 2012 заедно с Тодор Христов, Рени Христова е репортер в телевизия „ХОБИ ТВ”, a Мая Найденова от Троян се състезава с мъжете в Републиканския Мотокрос Шампионат.

В клас АТВ ще вземе участие една легенда в офроуд средите. Това е чехът Йозеф Махачек, който е любимец на един от организаторите на шоуто – Тодор Христов и именно на него трябва да благодарим, че ще видим представителя на Чехия на домашна земя. Той ще се конкурира с нашата бъдеща участничка на Рали Дакар 2012 – Зорница Тодорова.

Състезанието ще премине в следния маршрут: Джебел, Хасково, Харманли и Любимец ще влезе в Гърция до град Орестиада и обратно изминавайки 1200 км. за 5 дни.

Награждаването на победителите ще бъде на 10 септември от 20:00 часа до въжения мост на Водното огледало в Кърджали.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here