Няколко съвета за намиране на добър мениджър на имоти за Airbnb

Управление на имоти

Имате свободен апартамент и искате да изкарате допълнителен доход от него?

Чували сте за Airbnb и т. нар. ваканционни имоти, но не знаете какво точно стои зад понятията?

Ако потърсите малко повече в интернет, бързо ще разберете, че е необходимо много повече експертиза, отколкото неопитния наемодател има, за да успее да „накара“ имота си да работи за него и да получава освен това и добри отзиви.

След няколко часа търсене ще синтезирате основните съвети за правилно управление на имоти, които полагат базата за да станете добър домакин на Airbnb. Най-често срещаните насоки са:

 • Проактивна комуникация с гостите;
 • Създаване на визуално привлекателни, подробни списъци на Airbnb, ваканционни имоти (ВИ), Homeaway и други сайтове за краткосрочно наемане на имоти;
 • Наблюдаване на цените корекция въз основа на конкуренцията, сезоните и всички събития, които са във вашия град;
 • Проверявате гостите си и се уверявате, че приемате само най-добрите хора;
 • Поддържате мястото си в отлично състояние – задължително постоянно почистване и осигуряване на удобства;
 • Поддържане на връзка с вашите гости по време на престоя им;
 • Борба за получаване на 5 звездни оценки.

Ако на този етап стигнете до извода, че едно нещо е да получите добри съвети, но друго нещо е всъщност да свършите необходимата работа, правилното решение за вас е да се обърнете към фирма за управление на имоти.

Това ще ви помогне да спестите време, да увеличите положителните си отзиви и да се притеснявате по-малко за поддържането на безпроблемната си работа с Airbnb.

Но как да изберете подходяща фирма?

Ето няколко въпроса, на които задължително трябва да си отговорите, преди на направите своя избор.

 1. Колко имота управлява фирмата в момента?

Това трябва да е първият въпрос, който да зададете на потенциалната компания партньор. Ако отговорът е: „няма такива“, не продължавайте разговорите по-нататък. Индустрията за управление на собственост на Airbnb и ВИ и доставчиците на услуги е нова, но ако други хостове и собственици не използват този доставчик на услуги, това не е добър знак.

Ако отговорът е „10 или повече“, тогава трябва да ви е ясно колко хора работят с управителя на имота. По средностатистически оценки, може да отнеме минимум 4 часа седмично, само за да се управлява ефективно 1 Airbnb (без времето за почистване – което обикновено е възложено на подизпълнител). Така че, като се има предвид, че средният човек отделя 40 часа седмично за работа, ако вашият потенциален управител на имоти има 10 или повече имота, трябва да сте сигурни, че те могат да включат адекватно и управлението на вашия имот.

 1. Атрактивни ли са обявите, които подготвя

Искате да наемете някой, който е гуру, когато става дума за създаване на ангажиращи и привлекателни обяви. Не е необходимо да бъдат Saatchi & Saatchi, но не искате и неграмотник, чийто подход към маркетинга е единична снимка с обобщение от два реда на вашия Airbnb / ВИ.

Независимо дали става въпрос за Airbnb или друга платформа за кратък престой, те трябва да имат доказан подход към:

 • Професионална фотография на вашия имот от голям брой различни ъгли;
 • Предоставяне на описания относно удобствата за вашия имот, с допълване на информацията, която може да бъде представена на снимките;
 • Създаване на привлекателно, подходящо и изчерпателно копие за вашите обяви, които ще ви забележат и таргетиране на правилните гости, които да искат да резервират имота ви.

Как да проверите уменията им в създаването на качествени обяви?

Накарайте ги да ви изпратят връзките към 3 активни такива – независимо дали става въпрос за Airbnb или друга платформа – които в момента управляват.

 1. Отзиви

Докато проверявате имотите, за които се грижи бъдещият ви мениджър, отделете време и за да прочетете отзивите. Последователни ли са и получават ли винаги 5 ​​звезди?

Направете усилия да намерите отрицателни отзиви и да видите какво ги предизвиква?

Ако става дума за оплакване относно местоположение или нещо извън контрола на мениджъра на собствеността, тогава го игнорирайте.

Но ако става въпрос за неща като „лошо поддържана собственост“ или „лоша комуникация“ или дори „климатикът не работи“ – това е черна точка срещу управителя на имота.

 1. Какъв е техният „таен коз“?

Мислете за това като за уникалното си предложение за продажба. С други думи, какво ги отличава от другите управители на имоти, които бихте могли да наемете за вашия имот?

Какво правят те, което е различно от другите доставчици на услуги, което ги поддържа в бизнеса и им осигурява страхотни отзиви за Airbnb, ВИ, Homeaway и т.н.?

Някои от техниките, които наистина добрите собственици на имоти знаят как да се възползват, включват:

 • Предоставяне на наистина полезни ръководства за вашия имот и местните атракции, които гостите намират за лесни за използване;
 • Предоставяне на малки подаръци за гостите, които едновременно ги изненадват и са практични;
 • Изпращаме ви редовни отчети за състоянието на вашия имот – включително ROI, предложения за подобрения, елементи за поддръжка, които може да искате да обмислите и т.н. …

Следвайки тези базови насоки, със сигурност ще намерите правилната фирма за управление на вашия имот, и за вас ще остане само удоволствието от прибиране на месечния доход.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here