Акумулаторни коли за деца: подарете на детето си радост!

Детски Акумулаторен Джип

В тази статия ще прочетете важни неща за детските акумулаторни коли – защо родителите ги купуват, характеристики, предимства/недостатъци и предлаганите модели на българския пазар.

Акумулаторни коли промоции

Светът на модерните напоследък детски акумулаторни коли е доста широк и разнообразен. Към днешна дата те са много популярни, тъй като са спечелили признанието и любовта на най-взискателната публика – децата. Хиляди момичета и момчета искат да са малки шофьори и да придобият уменията на истинските шофьори.

Топ продавани модели акумулаторни коли

Акумулаторна кола с дистанционно топ модел1. Електрическа количка Mappy с дистанционно

Mappy е снабдена с 2 мощни независими мотора по 6V/4Ah (общо 12V/8Ah), управлява се от педал на пода, на волана e разположен бутон за клаксон, оборудвана е с полифонични мелодии, вход за MP3 плейър с контрол на звука и LED светлини. Може да се движи както напред, така и назад (2 скорости: 1.5-3.5 км/ч) и може да бъде контролиран от родител с помощта на дистанционно управление. Работeн режим – до 2 часа с едно зареждане на батерията.

Купи оттук

В комплекта е включено зарядно устройство. Електрическата кола е предназначена за деца на възраст от 3 до 8 години с максимално допустимо тегло: 25кг

Електрическа кола с дистанционно управление за деца Mappy, Mercedes Benz ML350

2. Електрическа кола с дистанционно управление за деца Mappy, Mercedes Benz ML350

M-Toys Mercedes-Benz ML350, е акумулаторна кола, която ще осигури на детето ви незабравими моменти с неговите приятели.  Колата е оборудвана с педал, който може да се използва за спиране и ускоряване; предни фарове, контакт за MP3, волан Mercedes-Benz; превключване на скорости и радиостанции за родители; батерия 1 * 6V 4AH; Максимална скорост: 3.5 км/ч, движение напред и назад; MP3 жак; радиоуправление напред/назад и наляво/надясно; време за работа със заредена батерия 1-1.5 часа; време за зареждане на батерията 8-12 часа.

Купи оттук
Максимално допустимо тегло: 25 кг
Препоръчителна възраст: 3 – 6 години

Без съмнение, карането на акумулаторна кола е истинско удоволствие за едно дете. Като усети в ръцете си волана (като истински) и  като почувства скоростта – какво друго е необходимо за щастието на млад автомобилен ентусиаст?

Въпреки това, в допълнение към радостта и удоволствието, карането на такъв автомобил включва процес на учене и има развитие.  С шофиране на акумулаторна кола, детето се научава да координира своите действия и движения, да маневрира, да придобива умения за шофиране. В допълнение, карането на такава детска кола допринася за концентрацията, развива мисленето и наблюдението, предизвиква подобрени реакции. И това не е всичко – малкият шофьор има отлична възможност да се запознае с пътните знаци и да научи правилата на пътя. Така детето придобива увереност и има определена линия на поведение на пътя. А в бъдеще това ще му служи добре.

Какво представляват акумулаторните коли за деца?

Това е автомобил с акумулаторен мотор, предназначен за деца. Става дума за малко копие на истинска кола, съобразено за определена възраст на детето и имащо подходящите размери и параметри. Моторът на колата се „захранва” от заряда от батериите. Батериите се зареждат от мрежата (220 волта).

Кога са се появили детските акумулаторни коли?

Историята им датира от втората половина на ХХ век. Техният прототип е детската кола с педали. Пионери в производството им са италианските фирми Peg-Perego и ToysToys. Те са предназначени за деца от 3 години нагоре. Истински пробив в производството на модерните играчки е производството на първите акумулаторни коли. Това става през 80-те години на  миналия век. Днес такива детски коли се произвеждат от много европейски производители на детски играчки, както и фирми от Азия. В момента водещи позиции заемат американските и италианските компании. Освен това непрекъснато се подобряват производствените технологии, появяват се нови модели на такива детски превозни средства.

Каква акумулаторна кола да изберем?

Най-голямо разнообразие от детски коли с батерии на най-ниски цени има в магазините на Хиполенд, както и онлайн на hippoland.net и emag.bg. Въпреки това, страни производителки като Тайван, Китай не остават незабелязани. Основните разлики на  тези модели са, разбира се, в предлаганото качество, функционалност, безопасност, надеждност, цена. Да се ​​даде предпочитание на един или друг производител е личен въпрос на всеки родител. Цената естествено е важен фактор при избора.

Но трябва да се помни, че най-важната насока при избора на такова детско превозно средство трябва да бъде безопасността на детето. Повечето съвременни модели са оборудвани с перфектна система за сигурност. Акумулаторни коли има с марките на Мерцедес, Ауди, БМВ – различни серии и модели, а цените тръгват от 230 лева и стигат почти до 700 лева.

Тъй като този вид коли за деца работят с акумулаторни батерии, то всички елементи на кабелите и двигателя трябва да бъдат сигурно скрити от очите и най-важното от ръцете на младите изследователи. Моделите трябва да бъдат оборудвани с трайни предпазни колани с надеждна закопчалка, която при необходимост може лесно да бъде отворена. В допълнение, тези коли за деца трябва да бъдат изработени от висококачествен, екологично чист материал.

Компонентите и частите на акумулаторните коли за деца трябва да отговарят на съществуващите изисквания и стандарти. Системата за сигурност включва също сигнални повиквания и отразяващи елементи.

Но ключът към безопасното използване на тези акумулаторни коли е бдителният контрол и внимание от страна на родителите. Изборът на оптимален маршрут също играе важна роля.

Основните характеристики на детското превозно средство са неговите размери и допустимо тегло на детето, скоростта на движение, капацитета на акумулатора, вид на задвижването, наличието на допълнителни елементи.

Акумулаторни коли за деца: на каква възраст може да се използват?

Ако детето е малко над една година, то може вече да стане „водач“ на такава кола. Овладяването на контрола с педал в тази възраст е много трудно, така че най-добрият вариант е радиоуправляван модел. Така родителят може да контролира движението и да обучава малкото дете. Когато придобие уменията и опита, родителската намеса ще бъде ограничена до регулиране на посоката. Ако детският автомобил е закупен за първи път след 3-4 годишна възраст на детето, може да е без дистанционно.

Функционалността, мощността, скоростта и размерите на детската  акумулаторна кола зависят от възрастова категория на водача. На тази основа те са разделени на 3 вида:

Акумулаторни коли за деца до 3 г.

  • От 1 до 3 години – скоростта им не е по-висока от 3 км / ч, те издържат на тегло до 20 кг, самият продукт тежи по-малко от 10 кг. Комплектът обикновено включва предпазни колани, дръжка за родители. Детето контролира движението чрез волана и педала на газта. Двигателят се захранва от 6V батерия, продължителността на пътуването е не повече от час.

Акумулаторни коли за деца до 7 г.

От 3 до 7 години – тези коли  се движат със скорост 6-7 км / ч и издържат на товар до 40 кг. Машината е оборудвана не само с двигател, но и с предавателна кутия – благодарение на това има две скорости и задна предавка. Спирането се извършва с отделен педал. Инсталирана е по-голяма батерия (12 V), поради което пътуването е удължено до 2 часа.

Акумулаторни коли за деца до 10 г.

От 7 до 10 години – скоростта на автомобила е 12-15 км / ч, теглото на детето е до 50-60 кг. Тези модели тежат до 30 кг, често имат втора седалка. За да може двигателят да има резерв за мощност за превоз на пътник без да губи скорост, автомобилът е оборудван с 24 V батерия, понякога има модели с 36 V батерия – те могат да ускорят до 20 км / ч.

Важно е да запомните! Детските акумулаторни коли могат да имат различен брой задвижващи колела (задвижвани от отделен двигател) – от 1 до 4.

Детски акумулаторни коли с дистанционно

Акумулаторната кола за деца може да е: с и без дистанционно управление. По-известна е втората категория, задвижвана от педала на газа. Напоследък се появиха дистанционно управляеми модели: родителят може да промени траекторията на автомобила и да го спре. Обикновено дистанционното работи с първа скорост, а втората се фиксира за известно време. Когато детето порасне, се появява възможността за самостоятелно шофиране. Автомобилите с дистанционно управление са предимно за деца на 1-3 години.

По външен вид, акумулаторните коли за деца се разделят на: автомобили и джипове (последните се отличават с здрави корпуси, големи колела с протектори и по-добра маневреност).

И в крайна сметка, наистина това е страхотно забавление за децата!

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here