Алуминиеви профили за фасадни решения – предимства

алуминиеви фасади

Когато строят къщи, мнозина се стремят да ги направят уникални и визуално привлекателни. Благодарение на алуминиевите фасадни профили на БГ Пласт 1 ЕООД това може лесно да бъде постигнато. Те се използват за украса на стените на сградите, докато върху основата няма да се създаде голямо натоварване. И те също се използват за създаване на интериора на помещенията.

Популярността на такива конструкции се дължи на факта, че те имат много технически предимства и са в състояние да направят сградите привлекателни. Ако ги инсталирате правилно, резултатът ще ви радва дълго време.

Избор на алуминиев профил

Фасадите в алуминиев профил, независимо от неговия тип или пълнител, ще изглеждат привлекателно и ще имат висока надеждност. Цената на конструкциите зависи точно от тези фактори – пълнител и вид.

Най-бюджетната опция за алуминиев профил за фасади е рамка и тясна. Но в същото време ширината по никакъв начин няма да повлияе на експлоатационните характеристики на крилата. За да бъде конструкцията възможно най-здрава, е необходимо правилно да се измерват размерите и да се вземат предвид всички технологични изисквания.

По-скъп вариант е профилът, който при сглобяването и монтажа на фасади трябва да използва адаптирани панти и адаптери, за да интегрира асансьори. Но повдигащите или люлеещи се фасади от алуминий за кухня или други мебели ще бъдат по-надеждни и ще осигурят надеждно закрепване на фитингите.

Предимствата на алуминиевите конструкции

Алуминият често се използва в строителството и интериорния дизайн. Този материал има много предимства. Между тях:

 • характеристики на използването на профилатрайност;
 • надеждност;
 • устойчивост на екстремни температури;
 • осигуряване на звукоизолация чрез поглъщане на нискочестотни вълни;
 • запазване на топлината;
 • функционалност;
 • материалът не натрупва влага;
 • не може да премине чернови;
 • устойчивост на природни влияния (дъжд, сняг, градушка).

За декорация на екстериора на сградата алуминиевата фасада е най-оптималното решение. Той придава на къщата модерен вид и в същото време е много надежден. Алуминиевите конструкции са по-скъпи от другите, но високото качество напълно компенсира разходите.

Цената на профилите зависи не само от вида на пълнителя или техническите разновидности, но и от други фактори:

 • сложност на изпълнението;
 • цветове и др.

Продавачът изчислява разходите всеки път индивидуално, в зависимост от желанията на клиента. Алуминиевият фасаден профил има сребрист матов нюанс, лесно се полира, а също така хармонично се комбинира с ламиниране, пръскане и други видове покрития. Повърхностните драскотини могат бързо да бъдат покрити с алуминиев оксиден филм с висока твърдост и здравина. Доверете се на услугите на БГ Пласт 1 ЕООД.

Особености на производството на продукти

При производството на профили е необходимо да се използва пластичен алуминий. За да се придаде якост на алуминиева сплав, трябва да присъстват манган и други компоненти.

Металните фасади са завършени с шарнирни панели, които могат да имат дължина 3 или повече метра. Брави се произвеждат веднага. В хода на деформацията листът трябва да се прекара през ролките, които променят формата на профила.

Продуктът може да има различни стандартни размери и в същото време да се произвежда на един конвейер. Но това променя инструментите, както и цвета на покритието. Пръскането или ламинирането се извършва по горещ начин веднага след процедурата по деформация и след това материалът се нарязва по размер по дължината му.

Фасадни алуминиеви системи се сглобяват на основата на няколко вида рамкови профили. Производството на конструкции се различава от производството на облицовъчни панели. По принцип за стелажи се използват U-образни подвижни и L-образни скоби. Също така трябва да използвате големи ролки от алуминиев лист със следните характеристики:

 • дебелината на листа трябва да надвишава дебелината на панелите;
 • преди производството, продуктът се нарязва на дължина и се правят ленти;
 • ширината на ролките трябва да бъде равна на периметъра на профила.

При създаване на мокри фасади и изравняване на стени за фасадни системи за завеси се използват перфорирани и L-образни профили. С негова помощ се укрепват определени участъци от ъгли и стени. Въз основа на такъв профил се правят ръбове за плоски повърхности или плотове.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here