Защо не бихте заменили апартамента си за къща

Къща или апартамент

Представата, че да живееш в къща, гарантира почти идеална хармония, е силно преувеличена…

Всяко многочленно семейство си фантазира за онази идилия, която ни се разкрива при вида на снимки от списания за дома: къща, голям двор, басейн и бягащи деца. Съвършените картини не винаги изглеждат по същия начин в реалността.

За тези, които са твърди привърженици на живота извън града, може би доводите ще се сторят неприемливи и просто оправдания, но те са за останалите, които се колебаят и имат своите основателни опасения.

Не е нужно да се отказвате от продажба на апартамента, за да инвестирате в строителството на къща, но трябва добре да обмислите това решение, преди да се хвърлите импулсивно в промяната. При всички случаи започнете от пресмятането на необходимите разходи, за да прецените възможностите си и шанса изобщо да се стигне до реализирането на проекта. Ако се тръгнали към тази цел, вземете строителна техника и механизация под наем, за да си осигурите спокойствие и да спестите средства.

А ето какви са и рисковете при обитаване на къща:

  1. Насекоми и други твари

Борбата с всички съществуващи насекоми, влечуги и гризачи е непрестанна. Трябва просто да я приемете за кауза и да полагате нужните усилия. Ще станете експерти по препарати и химични средства срещу тях, но накрая може и да се окажете от печелившия отбор.

  1. Работа, работа и пак работа

Мечтали сте за тези уикенди в къщата, но явно другояче сте ги виждали в съзнанието си. Вместо да косите трева, ви се иска да седнете да си пиете питието или да се отдадете на следобедна дрямка. Уви, градината чака вас и всяко отлагане повлича след себе си допълнителни проблеми. Освен това се нарушава комфорта ви, ако тревата е избуяла и ви задушава отвсякъде. А на двора има не само трева, има доста задължения.

  1. Рисковете за вещите ви и вас самите

Ако не сте толкова богати, че да си наемете охрана, очевидно трябва да помислите за друг вариант. Може би куче? Ако изберете животинче, то се превръща в член на семейството и също ще изисква обгрижване. Когато живееш в къща, се чувстваш по-застрашен от криминалния контингент, а и статистиката го потвърждава. За жените, които се налага да остават часове или дни наред сами, този факт е още по-притеснителен. Най-малкото ще ви коства нови разходи, за да се свържете към някоя фирма, която предлага СОТ.

  1. Досадни гости

Българите вече сме станали като онези чужденци, които си канят гостите официално и не се допускат извънредни срещи. Въпреки това винаги я има опасността някои от приятелите ви да си повярват, че са прекалено близки и да започнат да ви се натрисат непоканени. Това не е чак толкова неприятно, но в един момент се превръща в досадно задължение, включващо нон-стоп готвене, сервиране, чистене и т.н.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here