Астрология – интересни факти

Зодии и астрология

Някои хора днес смятат, че астрологията е само суеверие, и че древните астролози са живели в примитивна и невежа епоха. Те забравят, че техните предци са били достатъчно умни, за да построят пирамидите на Египет, които стоят в продължение на четири хиляди години, и Стоунхендж, за когото археолози вярват, че е бил много точен часовник, базиран върху движението на Слънцето, Луната и звездите.

Сър Исак Нютон – един от най-великите учени на всички времена, не презира астрологията. Той сам я практикува, и когато един от приятелите му го пита защо вярва в такива “глупости”, той отговоря: “Господине, аз съм изследвал въпроса. Вие не сте!” В по-скоро време известният швейцарски психиатър Карл Юнг се интересува от астрологията и пише за нея в книгите си.

Някои съвременни учени със сигурност не се надсмиват над астрологията.Те използват изследователски методи, за да се опитат да разберат защо твърденията на астрологията могат да са верни.

И откриват вълнуващи неща за различните видове енергия, която всяка планета излъчва!

Тогава започват да осъзнават, че Луната наистина имат силно въздействие върху живите организми. Техните изследвания един ден може да помогнат да се обясни защо астрологията работи.

В същото време все повече хора приемат, че познаването на астрологията може да бъде много полезно. То може да ни помогне да разберем себе си и другите по-добре. В страни като Индия астрологията е бил използвана в продължение на хиляди години, за да помогне на хората да изберат най-подходящия партньор за брак, и да изберат най-доброто време на годината, за да се оженят.

Днес психолозите могат да изучават хороскопа на пациента, за да търсят по-проникновен поглед върху характера на този човек, а някои компании използват астрологията да им помогне да изберат правилните хора за правилните работни места, тъй като хороскопът показва кои са нещата, които даден човек може да прави най-добре.

Нито един знак от зодиака не е по-добър или по-лош от който и да е друг.

Да бъде човек Лъв е толкова добре, колкото е и да бъде Скорпион, а Девите имат също толкова много специални качества, както  Козирозите и Близнаците. Всеки знак показва определени дарби и способности, макар че няма двама души с еднакви качества поради многото други фактори, определящи положението на Луната и планетите, които също трябва да бъдат взети предвид при всеки отделен случай.

Къде можете да научите повече за астрологията?

Някои университети сега я преподават като сериозна тема, а и навсякъде по света хората могат да учат дистанционно, дори ако не успяват да посещават лекции или курсове.

Има и много книги за астрология. Някои от тях са написани от французина Мишел Гоклен, извършвал страхотни статистически изследвания, за да докаже колко точна може да бъде астрологията при оценката на човешката личност и способности. Неговите книги, както и книгите на други изследователи, са накарали много хора да погледнат по нов и сериозен начин към астрологията.

Отворете ги!

И не се притеснявайте, ако някой ви каже, че астрологията е глупава. Те може би не знаят нищо за нея. Днес сме наясно как се правят автомобили, хладилници и телевизори, но сме склонни да пренебрегваме най-големите загадки на живота и смъртта. Хората вече осъзнават това и започват да проявяват нов интерес към много древни учения, включително към астрологията.

Древните астролози вярвали, че цялата вселена е наистина едно голямо живо същество, което те наричали ​​Бог. Те вярвали, че всяка част от тази вселена е свързана с всяка друга страна, така че макар и понякога хората се чувстват сами, всъщност не са. Те са част от това голямо живо същество, независимо дали то се нарича Бог, Исус, Аллах, Кришна, Буда, Митра, или има друго име.

Древните астролози вярвали също, че това голямо същество се разраства и става все по-съвършено, и че всяко живо същество във вселената също расте и става все по-съвършено. Те вярвали, че има божествена искра на живот във всеки човек, която не си отива, когато тялото му умира. Тя продължава да живее, и да се връща в много различни тела, живот след живот, всеки път все по-мъдра, красива и по-съвършена.

Астрологията днес се занимава с човешките ценности повече, отколкото другите науки. Тя може да ни помогне да разберем, че животът ни има цел. Може да се окаже, че има истина в древните вярвания, и че ние и планетите сме част от единния Космос.

Знанията за астрологията дори минимални може да ни помогнат да отворим очи за много неща, най-важното от тях – кои сме всъщност, дълбоко в себе си. И може би наистина животът е за това.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here