Bear Grylls – Оцеляване на предела

Навярно сте гледали нашумялото предаване по Discovery Ultimate Survivor или „Оцеляване на предела“. В тази публикация смятам да разкажа на кратко за главното действащо лице в предаването, а именно Bear Grylls.

Едуард „Беър“ Грилс (англ. Edward Michael ‘Bear’ Grylls) е роден в Англия на 7 юни 1974 година. Първоначално Едуард е студент в Итън Колидж (Eton College),но завършва в Лондонския университет. След университетските си години той се записва в британските специално Авиационни сили, където служи в продължение на 3 години. По време на скок с парашут той претърпява инцидент, който едва не му коства живота. Има множество фрактури и наранен грабнак, но въпреки всичко той се възтановява успешно.

Факти от живота на Беър Грилс:

 • На 23 годишна възраст той изкачва Еверест, като става най-младия британец постигнал това.
 • През 2003 година той прекосява Северния ледовит океан с екипаж от 5 души на открита надуваема лодка.
 • През 2005 година той поставя Рекорд на Гинес за официална вечеря, проведена на най-голяма надморска височина. На височина от 7620 метра в надуваем балон той провежда вечеря, присъстващите на която са с фракове и кислородни маски.
 • През 2007 година Грилс прави успешен опит за прелитане над Хималайте с парамотор на височина от над 8800 метра.
 • През 2008 година поставя Рекорд на Гинес за най-дълго падане в затворена въздушна камера – 1 час и 36 минути.

През 2005 година Беър снима поредицата Escape to the Legion. В епизодите са заснети Едуард и още 11 доброволци, които се опитват да преминат през изпитанията на чуждестранния френски легион в Сахара.

В настоящето  Беър Грилс снима поредицата Ultimate Survival, позната в Щатите като Man vs The Wild. Поредицата е на Discovery Channel за Европа. В различните епизоди Грилс показва необходимите умения за оцеляване на едни от най-негостоприемните места на Земята – от влажните и горещи тропически джунгли до сухите и горещи пясъци на пустинята Сахара. Идеята на предаването не е свързана единствено със забавлението на аудиторията. Беър се стреми да покаже различни техники, които могат да се окажат животоспасяващи в определени ситуации. Освен всичко останало Едуард Грилс иска да покаже до къде се простират възможностите на човешкото тяло и на човешката психика.

Това е част от живота на този невероятен човек. За мен предаването е ужасно интересно. Следя го с интерес, даже гледах и предишната поредица Еscape to the Legion. Дано да продължи да снима нови и нови епизоди, на които да се наслаждават зрителите.

Ето и едно видео, показващо Беър в действие.

Грилс лови пирани с лък:

 

Ако има хора, които проявяват интерес мога да напиша и продължение на публикацията за Беър Грилс.

 

9 МНЕНИЯ

 1. благодарим, много ми хареса ако може публикувай още материал.мерси.

 2. Сега мисля, че ще излезе нов сезон на предаването и ще напиша още една публикация по темата за човека survivor 🙂

 3. приятел, тези серии които ги дават сега по дискавъри а и предните от сезон 5 може ли да си ги изтегля от някъде или да ги гледам.ако знаеш кажи – мерси.

 4. Да има ги в аренабг или замунда. Предаването се казва Man vs The Wild.

 5. Има ги в замундата със шведски говор, търся ако може с бг. Не може все някой да ги записва.

 6. Аз съм гледал с английски говор от арена. Не съм срещал със субтитри или преведени серии.

 7. приятел моля те виж го в арената,аз не го намирам.ако може провери ти да видим дали ще ти излезе. ако си суперпотребител в замундата също може да провериш.

 8. Интересни факти за човека, които малцина наистина са подозирали.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here