BlackBerry PlayBook ще се продава на по-ниска от първоначално обявената цена

308

Таблетът BlackBerry PlayBook на канадската компания RIM показа изключителни ниски финансови резултати. Компанията успя да реализира приходи от продажби едва 200 000 бройки, което далече по-малко от прогнозираните 500 000 за последното тримесечие. Картината дори е по-лоша, отколкото изглежда. Оказва се, че BlackBerry не може да си позволи дори да се оттегли от пазара на таблети, както направи нейния конкурент Hewlett-Packard, защото на операционната система QNX, която поддържа таблета PlayBook е заложено самото бъдеще на компанията.

RIM възнамеряват да пуснат на пазара следващата година нови линии смартфони, базиранио на този софтуер, така че изваждането на модел, които оперира с него , ще бъде равносилно не на антиреклама, а на самоубийство.

Канадският мобилен оператор Rogers предлага PlayBook на цена от 511 канадски долара, което ще рече около 249 долара американска валута. Както се вижда, RIM трябва да направят отстъпка от цената, в противен случай рискува да изгуби битката с конкурентите, които застъпват с голяма сила. Очаква се Amazon да пуснат скоро свой таблет от нисък клас, който ще се продава за 250 щатски долара.

Таблетът TouchPad на HP беше направои разграбен от потребителите, заради сензационната цена от 99 долара, но HP нямаха просто друг избор. Сега RIM са изправени пред казуса каква конкурентна цена да определят на BlackBerry-таблета, която да успее да ги задържи в пазарната ниша.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here