BMW представят третото поколение купе Серия 6

Преди няколко месеца BMW представиха новият си кабриолет Серия 6. Но за разлика от SL-класа на конкурента им Mercedes-Benz, 6-та серия на автомобилния гигант не остана само с един представител. Баварският автопроизводител официално показа и дългоочакваното купе Серия 6, което комбинира спортен дух и ненадминат комфорт.

За дизайна на екстериора дизайнерите на компанията са използвали за вдъхновение водата, като елемент, който е предаден с „елегантни, меки плавни линии, сливащи се с чиста динамика“. Хармоничните форми са в абсолютен синхрон с нововъведенията на BMW, на които е заложено при проектирането на автомобила. Спортният характер на новото купе е подчертан с леки алуминиеви лети джанти.

Моделът за 2012г. е първият автомобил на BMW, в който са използвани адаптивни LED-светлини. Те установяват ново ниво на шофиране без  излишно натоварване на водача, което от своя страна води до повече комфорт и безопасност.

Елегантни и внимателно подбрани материали приветстват от интериора на автомобила с две врати, като дизайнът е ориентиран към удобството на пътниците и лесният контрол на автомобила от шофьора. Просторното купе е оборудвано с най-новите технологии на BMW, като Head up дисплей, който ви позволява да наблюдавате най-важните показатели без да откъсвате поглед от пътя. Асистиращите системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive не само правят управлението на автомобила изключително приятно, но и превръща пътуването в страхотно изживяване за пътниците.

Купето BMW 650i ще се предлага с 4.4-литровия, V8 битурбо двигател на компанията, който достига максимална мощност от 400к.с. при 5 500-6 400 об/мин. и максимален въртящ момент от 600Nm. Ускорението от 0-100км/ч. 650i достига за 4.9 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена до 250км/ч.

Шестцилиндров редови двигател с работен обем от 3 литра ще бъде на разположение в BMW 640i. Максималната мощност от 320к.с. 640i постига при 5 800 об/мин., а максималният въртящ момент от 450Nm ще бъде на разположение в диапазона 1 300 – 4 500 об./мин.

И двата варианта на новото купе ще бъдат с осемстепенна спортна автоматична трансмисия, а всеобхватната технология BMW EfficientDynamics ще допринесе за по-нисък разход на гориво и понижаването на вредните емисии.

За сега от BMW все още не дават детайли около цената, но за това ни предлагат богат снимков материал, чрез който да се насладим максимално на новото купе.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here