Buick Regal GS: американската версия на Opel Insignia OPC

Лъскави черни „Pirelli“ и изненадващо шикозни 20-цолови алуминиеви джанти от „Buick“. И „Brembos“ също. Сериозно?

Да, това е идеята – да бъдат взети на сериозно. Новата 2012 Buick Regal GS сега вече е реалност, с джанти в стил SEMA и турбодвигател, „Buick“ иска да намери своята ниша сред автомобилните ентусиасти, които искат нещо повече в спортния си седан, но направено с добър вкус.

Автомобилът беше представен пред публиката във Вторник в Маями, като го обявиха за американската версия на Opel Insignia OPC, макар и без мощния V6. Buick Regal GS ще се продава през втората половина на 2011г. и ще служи като ореол на линията Regal.

Турбо Ecotec 2.0-литровия, 4 цилиндров двигател използва променливи фази на газоразпределението, с директно впръскване и междинно охлаждане. Инженерите увеличават тласък налягане на турбокомпресора, повишават производителността до 255 к.с. при 6300 об/мин и 295 Нм въртящ момент при 4000 об/мин. Автомобилът се очаква да ускорява до 100 км/ч за по-малко от седем секунди. Седанът стартира със шест-степенна механична скоростна кутия, като шест-степенната автоматична версия ще бъде на разположение скоро след лансирането.

Окачването е занижено с 0.4 инча отпред и отзад. Той използва непрекъснат контрол на амортисьорите с два сензора, които следят движенията, за да адаптират автомобила. Buick Regal GS получава и адаптивно насочване и дискови спирачки при четирите колела.

„Автомобилът се свързва идеално с пътя“, казва Марк Моуса, главен инженер на „General Motors“.

Интериорът се радва на триспицов спортен волан, комфортни спортни седалки, черна кожена тапицерия и алуминиеви педали.

Така че Buick вече има истински спортен седан с външен вид и мощност, които се допълват. Това е лека стъпка нагоре от вече мощните турбо оферти от Regal и може би е нещо неочаквано. Сега от някои модели на марките Chevrolet и Cadillac се излъчва суров, необуздан гняв, но изпълнителният директор на „General Motors“, Дейв Лион споделя, че Buick Regal GS е с „малко по-отговорно поведение“.

източник: autoweek.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here