За какво да внимаваме, когато теглим бърз кредит?

Бързи кредити

Динамиката на живота изисква придобиване на възможности за гъвкавост при възникване на различни непредвидени разходи. Това доведе до създаването на различни финансови инструменти за микрокредитиране, като бързи кредити от Кеш Кредит. Какви са характерните черти на тези небанкови услуги и за какво трябва да внимава всеки кредитоискател?

Бърз кредит – какво е характерно за него

С отпускането на подобни заеми се занимават специализирани дружества за небанково финансиране, предлагащи малки суми, известни сред потребителите като “бърз кредит”. Подобни услуги са характерни с това, че са административно облекчени и лесно се отпускат без поръчители, с прозрачни условия, дистанционно кандидатстване и одобрение.

Сумите обикновено варират от 200 лева до 5000 лева, а времето за изплащане е в зависимост от размера – до 24 месеца. Като финансови институции от ново поколение, фирмите за бързи кредити предлагат гъвкави планове за теглене и изплащане, така че максимално да са адаптирани спрямо нуждите на потребителите.

Подобни заеми обикновено се използват за пари до заплата, за посрещане на нововъзникнали и неочаквани нужди, ремонтиране на колата, покупка на нова техника или финансиране на лятната почивка. Съществуват и някои особености, за които потребителят трябва да внимава.

На кои особености да обърнем внимание

Преди кандидатстване е важно да се прочели добре общите условия, за да не изпаднете в неприятни ситуации след това. Проверете добре следните неща:

  • нужно е предварително обмисляне на размера на сумата – експертите от Cash Credit съветват да се възползвате само от пари, които наистина можете да си позволите да върнете;
  • проверете крайния размер на сумата, която трябва да върнете, размерът на месечната вноска, срокът за изплащане, годишният лихвен процент и годишният процент на разходите;
  • поинтересувайте се за всички начислявани от дружеството такси и необявени лихви, което ще ви даде по-голяма представа за дължимата крайна сума по бързия кредит. Това може да се провери в общите условия на фирмата кредитор;
  • какви са условията при просрочие – на всеки може да се случи да изпадне във финансова “дупка”, временно непозволяваща редовното обслужване на заема. Важна особеност е предварително да се запознаете с предвидените санкции. Подобни данни също са посочени в общите условия на компанията;
  • предварителното научаване на правата и задълженията, като потребител, ще ви даде предимство в изпадане при непредвидени обстоятелства;
  • не се крийте от кредитора при просрочване на дадено задължение – дружествата за бързи кредити имат интерес да си възвърнат отпуснатите средства и са склонни на предоговаряне на условията за изплащане на задължението, но заедно с кредитоползвателя. Ако сте просрочили вноска по задължението си, има възможности за рефинансиране или обединяване на кредити, което също е решение на проблема.

Какви са условията за кандидатстване

Процедурата е максимално облекчена и бърза дори и онлайн, без нужда от напускане на дома. Нужен ви е поне смартфон и стабилна интернет връзка. При посещението на сайта на кредитора трябва да си направите безплатна регистрация или да влезете във вече съществуващ профил, откъдето да изберете подходящ продукт и да кандидатствате. Нужно е попълването на електронна бланка с необходимата информация и изпращане на кандидатурата за одобрение. Времето за разглеждане отнема обикновено няколко минути.

Възможно е кандидатстване и по телефона чрез позвъняване до оператор на компанията и диктуване на нужната информация. При оформяне на съответната документация и задвижване на процедурата по кандидатурата ви бързо ще получите отговор дали сте одобрени или не.

Получаването на желаната сума след одобрение е възможно по банкова сметка, в офис на фирмата или на каса на EasyPay. Лоялните си клиенти, компанията възнаграждава с участието им в програма лоялност Кешбек, където при всяка навреме внесена вноска се начисляват точки, които могат да послужат за намаляване на последната вноска или получаване на техния паричен еквивалент.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here