Черните дрехи – начин на употреба

Черни дрехи

Познат като сянка и не като реален цвят, черното е повсеместен и същевременно непризнато достатъчно в модните среди. И по-рано сме говорили за черното, но в смисъла на „малката черна рокля“ – тук ще говорим повече за начина на носене на черните дрехи.

От банкерите на Уол Стрийт до кожените рок звезди, тези, които твърдят, че нещо „е новото черно“ пропадат в осъзнаването, че то просто няма заместител. Въпреки това, всичко не е толкова лесно, колкото изглежда.

Има определен елемент на нюанс, когато стигнете до момента да се облечете в черно по начин, който се съобразява както с отсянката така и с личния ви моден вкус.

Играйте с текстурите

Добре, разбираме, че обичате черно, но ако се носи по погрешния начин, хората ще ви бъркат с мъжа, който работи на гробищата.

Създайте визуална основа

Това означава да избягвате навлизането в стилови жанрове, които са типично асоциирани с тъмното: смятайте готика и метъл.

Вашата цел е да използвате черното чрез личния си стил и като контрапункт на останалите цветове и материи: в значението на представяне на визуална „основа“ като част от стила ви.

Миксирайте текстури и платове

С изключение на костюмите, вие ще пожелаете да комбинирате текстури и материи, когато облечете нещо черно. Да, това означава да се въздържате да обличате черното си кожено яке с черните си кожени панталони.

Вместо това комбинирайте черните си дънки с любимото черно кожено яке.

Но бъдете внимателни, тъй като комбинирането на черни дрехи с подобен нюанс, текстура и материя могат често да доведат до резултата с отмит ефект, там където всички елементи се смесват в едно и този ефект може да засенчи очарованието на определената дреха.

Скулптурирайте

Черните дрехи не подсигуряват онзи вид визуално разсейване и възможността да „разчупи“ формата на човек както правят другите цветове, така че избора на дреха, кройката и силуета са ключа в този случай.

Черен дамски костюмНапример, когато купувате черен тишърт, може би ще ви посъветват да пробвате по-малък размер от този, който принципно носите – значителният обгръщащ тялото ефект ще поласкае мъжете, които не са влизали във фитнес салоните от години.

Грижа за черната дреха

Страхотната черна дреха наистина може да завърши една визия, но с време то ще избледнее и ще се износи.

Избледняването може да бъде и добро

Тъй като това понякога може да се окаже добро качество на черните дрехи – помислете за кожено яке или черен концертен тишърт – черната ви дреха може да изглежда по най-добрия начин, когато загуби част от оцветяването си.

За да запазите черните си дрехи инвестирайте в течен препарат за пране, специфично разработен за тонирането. Няма да ги запази изглеждащи по най-добрия си начин за винаги, но ще удължи живота им в сравнение с обикновените прахове и препарати.

Ако всичко, което носите е черно, по добрия вариант за вас е да заложите на по-качествени черни материи. Черният памук е известен с бързото си избеляване в сравнение с вълнения му еквивалент, който задържа боята по-добре и натуралните бои остават по-истински след многократно изпиране в сравнение със синтетичните оцветители.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here