Цветя за различни поводи

цветя за гаджето

Когато купувате букет цветя, основната Ви цел е да впечатлите човека, който ще го получи. Много често за повечето хора изборът на перфектния букет може да бъде истинско предизвикателство. За щастие през последните години в България се появи услугата „Доставка на цветя“, при която освен самата покупка, специалистите могат да предложат и консултация относно избора на цветя.

За да се чувствате по-подготвени обаче, ние сме подготвили някои предложения за цветя, които можете да подарите по различни поводи. Но преди това вижте и

Правила на добрите обноски при подаряване на цветя

  • При подаряване на цветя е добре да ги подарявате без опаковка. Ако искате да ги предпазите, можете да изберете прозрачно фолио, за да не привлича повече внимание от самите цветя. За предпочитане е обаче букетът да е вързан с фина панделка.
  • Задължително е букетът да се подарява с цветята нагоре, а не с надолу.
  • Ако предложените цветя придружават подарък, добре е да си пасват с него. Например, когато предлагате парфюм или козметика, купете букет от фини и уханни цветя като цигулки, момина сълза, зюмбюли и др. Ако предлагате бижута, изберете елегантен букет от цветя като орхидеи, рози или императорски лилии. Освен това, ако букетът придружава подарък дрехи, изберете гербери, божури или далии.

Цветя за сватба

Независимо дали сте гост на сватбата и искате да закупите букет цветя за вашата булка, или търсите цветя за булчинския букет и за декорацията на мястото на сватбата, сезонните цветя винаги са подходящ и ненатрапващ избор.цветя за сватба

Пролетта избира нежни цветя, в бледи цветове, а есента – по-пъстри, но не много ярки. Освен това, независимо от сезона, можете успешно да изберете фрезии и рози. Друг вариант са цветята в бледи цветове като орхидеи, лилии, алстромерия (перуанска лилия) или дори гербери. Така със сигурност няма да сгрешите с направения избор.

цветя за декорация на сватба

Цветя за рожден ден или имен ден

Ако искате да закупите букет цветя за рожден ден или имен ден, изберете букет от любимите цветя на празнуващия. Ако не знаете какви са, изберете смесен букет от сезонни цветя, различни цветове.цветя за рожден ден

Ако е рожден ден, се препоръчва броят на цветята да е равен на броя на завършените години, а ако е четно число – добавяте още един стрък.

В случай, че се поднасят цветя на мъж, се препоръчват карамфили.

Цветя за религиозни празници

Коледа е още един повод да подарите цветя или да направите флорални аранжировки за украса на масата. През този период изберете червени или розови цветя с много зелени листа. Завържете букета със сребърна панделка и определено ще получите желания ефект. Можете също да подарите цветя, които символизират този празник, като Коледна звезда.

Великден е друг важен религиозен празник. Той пада в началото на пролетта, когато много от цветята започват да цъфтят. По този повод можете успешно да предложите лалета, нарциси, зюмбюли или люляк. Можете дори да изберете смесен букет от цветя, в който да вмъкнете няколко светли фрезии.

И за Великден, и за Коледа можете успешно да изберете букети от ирис, цвете, което символизира мир, надежда, вяра и мъдрост.

Цветя за любимия човек

За вашата приятелка или по случай Свети Валентин можете успешно да предложите червени рози, цветя, които символизират любовта. Ако половинката ви не харесва розите, добре е да вземете предвид нейните предпочитания по отношение на цветята и да ѝ подарите ефектен букет.

Препоръчват се цветя с дълги цветни стъбла като рози, маргаритки, лалета или фрезии в бяло, розово или жълто.

Цветя за 8 март

Тъй като Денят на жената пада в началото на пролетта, можете да подарите кокичета или момина сълза, цветя, които символизират нежност и чистота. Можете да предложите и други цветя като нарциси, зюмбюли, лалета, ириси или рози.

За предпочитане е да изберете бял цвят, който олицетворява чистотата.

Цветя за млада майка и бебе

Когато подобно събитие се случва в семейството или в приятелския кръг, е добре да се спрете на ярки или бледи цветя, а не на бели. Можете да изберете цветя като рози, за предпочитане розови, маргаритки или люляк. Избягвайте много уханните цветя и заложете на малки букети. Завържете букета с розова или синя панделка в зависимост от пола на детето. Сложете го в кошница с плюшено мече и евентуално кутия шоколадови бонбони или поздравителна картичка.

Ето някои предложения въз основа на пола на детето:

За момиченце: момина сълза, незабравка, розови или люлякови рози.

За момченце: лилави карамфили, ириси, лилии или нарциси.

Цветя за болен човек

Ако отидете на гости на болен човек и искате да му занесете букет цветя, изберете цветя с дискретно ухание. Гербери, карамфили или рози са някои добри идеи.

Погребални цветя

Въпреки че не обичаме да мислим за тези неприятни събития, има моменти в живота, когато трябва да участваме в тях. Въпреки че цветята по принцип се дават на нечетен брой, на погребение се носят само цветя с четен брой (2, 4, 6 и т.н.). Най-често цветя като карамфили се носят на такива събития.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here