Пет съвета как да не преяждаме по празниците

671
Сладки за Коледа

Предлагаме на вашето внимание цели 5 съвета, чието изпълнение ще ви лиши от неприятното преяждане, характерно за коледните и новогодишните празници – като се почне от Бъдни вечер и се завърши с Ивановден.

Първият съвет се отнася до една невероятно вкусна комбинация от храни – тази на сушените ядки и суровите плодове. В този вариант е много трудно за смилане от стомаха – не смесвайте тези храни. Изключение правим ако става въпрос за мюсли.

Съветваме ви да не прекалявате с мазното. Колкото и да обичате да капвате повечко олио в тигана или в ястието, опитайте се да не го правите. Например когато печете свинско месо не слагайте много олио, защото това месо е така или иначе мазно и няма нужда от много повече мазнина.Храна за КоледаСледващият съвет се отнася до любителите на мюсли. По възможност на сутрешна и следобедна закуска не яжте повече от 15 ядки в мюсли-то. Това да се прилага и приема със същата сила и за сушените плодове.

Четвъртият съвет е свързан с един нетипичен за България плод, който все повече се харесва – авокадо. То е характерно с това, че съдържа много мазнини (колкото и странно да ви звучи). Златното правило тук е да не го смесвате отново с ядки, защото става адски трудна за смилане „платформа“ и въобще – да не прекалявате с него.

И последният съвет, който бихме искали да ви дадем е да заложите на повече зърнени и защо не бобови храни. Тук също има едно правило – бавното дъвчене на храната. В днешното забързано и напрегнато ежедневие, всички се стремим да хапнем набързо, но това е изключително грешно. Правилото е, че колкото по-бавно се храним, толкова по качествено се засищаме.

Обичам съвременните техно-джаджи. Смартфони, компютри, телевизори - ако работи с ток или на батерия - значи е по моята част.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here