На какъв модел дамски ботуши да заложим тази зима?

дамски ботуши

Времето скоро ще застудее, затова вече трябва да се огледаме за някои топли дамски обувки за студ. Сред многото модели, подходящи  за зимата ботушите винаги привличат специално внимание – те защитават краката отлично от студ и влага и са супер лесни за съчетание с поли, панталони и рокли, издържани в най-различни стилове.

На какво да обърнем специално внимание при избора на дамски ботуши?

Много е важно да изберете качествен модел дамски ботуши, който да задоволява напълно всичките ви изисквания и да ви служи дълго време. Това в голяма степен зависи и от материала, от който са създадени те.

Материал на изработка

Той е много важен фактор както за издръжливостта, така и за останалите характеристики на обувката. Предпочитанието на повечето дами е към естествените материали – кожа и велур.

Естествената кожа е здрава, устойчива, позволява на крака да „диша“ и топли отлично. Ботушите, изработени от велур също са много топли, но изискват по-специална грижа. Освен това този материал не обича влагата и се замърсява сравнително по-лесно. Ако не се поддържат както трябва, велурените ботуши могат бързо да изгубят цвета си и да се протрият.

Ботуши на висок ток, платформа или с равна подметка?

Също така, следва да решите дали ще заложите на ботуши с ток, на платформа или ще предпочетете някой модел с равна подметка. Когато вземате това решение, съобразете се със стила на основния ви гардероб и местата, на които ще носите ботушите.

Дамските ботуши идват с токчета с различна височина. Ако не сте свикнали по цял ден да бъдете на висок ток, по-добре изберете някой модел с платформа или по-нисък и дебел ток. Тези модели са много стабилни, а същевременно също ще добавят височина към ръста ви.

За какво да следим при избора на подметка?

През зимата метеорологичните условия са неблагоприятни – дъжд, сняг, вятър, киша, затова се отнесете с подобаващо внимание и към подметката. Тя трябва да е достатъчно дебела, за да предпази ходилото от измръзване, същевременно да е здрава и устойчива, да не се плъзга и да бъде гъвкава, за да може да се движите с лекота. Така например, оребрената повърхност ще ви помогне да запазите стабилност дори на най-хлъзгавата настилка.

Вътрешната част на ботушите също е важна

Ако вътрешната част на ботушите е направена от естествена кожа, то тогава краката ви ще бъдат топли дори и в най-студените зимни дни. Изкуствената кожа не осигурява пълен комфорт за стъпалото – или ще ви е твърде студено, или, обратното – краката ви ще се спарват, а това е един от сигурните начини да се сдобиете с гъбички.

Размер

При избора на зимни топли обувки е важно да не се заблуждавате с размера. Не трябва да купувате същия номер, като на пролетно-летните модели обувки, а поне един по-голям. За да бъдат краката ви топли през зимата, трябва да остава малко въздух в ботушите. Предвидете също и че ще ги носите с по-дебели чорапи.

Надежден производител и доставчик

Трябва да обърнете внимание и на производителя и доставчика на обувките – научете повече за конкретна марка и купувайте дамски ботуши само от надеждни магазини с голям асортимент и богат опит.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here