Дамски часовници: Как да направим избор без грешка

магазин луксозни дамски часовници

С навлизането на смартфоните в живота ни, ръчните дамски часовници престанаха да бъдат функционален източник на знания за времето и все по-често започнаха да се използват като моден аксесоар, допълващ визията.

И въпреки че практическата им употреба значително е намаляла, лаконичният или, напротив, винтидж стил на съвременния дизайн на дамски часовници ви позволява да добавите много стил и очарование към ежедневието, а грациозните и елегантни часовници, украсени с камъни и кристали, се превърнаха в незаменима декорация за вечерните официални рокли.

Коя жена би отказала да разнообрази обичайния си образ със страхотен ръчен часовник? Строги или с изработени с повече въображение, миниатюрни или не, бизнес или спортни – съвременните дамски часовници могат да се впишат във всеки един повод.  Но е важно да направите вашия избор правилно!

Дамски  часовници – марки и лични предпочитания

Първото нещо, което ще погледне при избора на часовник една елегантна дама на средна възраст е класиката. Класическите дамски часовници, които никога не излизат от мода, са страхотен избор за зрелите жени, които искат да демонстрират престиж и класа.

В същото време някоя млада дама, водеща активен начин на живот, би предпочела часовник, който е водоустойчив, с много функции, ярък и издръжлив.

И така, ако трябва да обобщим – изборът на дамски часовници несъмнено зависи от личните предпочитания, начина на живот и темперамента на бъдещата домакиня.

А сега да дефинираме стиловете, към които се придържат водещите производители на дамски ръчни часовници:

Класически стил

Обикновено тези дамски часовници имат едноцветен циферблат (най-често бял, черен или син), ясно различими стрелки, механично навиване, малък или среден корпус, каишка или строга гривна в цвета на корпуса.

Дизайнерски часовници

Тук вече е важно въображението на производителя – това могат да бъдат произведени в абсолютно всеки стил дамски часовници, които често съдържат оригинални цветове, експериментални форми на корпуса и необичайни и привлекателни декорации.

Романтичен стил (винтидж)

Тези дамски часовници се отличават предимно с флорални мотиви, скъпи за женското сърце, миниатюрни птици, корпусът обикновено е овален, за да придаде повече изящество на ръката, непременно механично навиване или кварцов механизъм.

Спортен стил

Този тип часовници са устойчиви на вода и удар, най-често притежават голям пластмасов корпус и ясен циферблат, ярък дизайн и имат много функции (подсветка, брояч на стъпки, дълбочина за водолази и др.).

Как да изберем часовник, без да направим грешка?

Когато избирате часовник, разбира се, трябва да помислите за гардероба и поводите, при които ще го носите. Няма как да не признаем, че голям спортен часовник би изглеждал абсолютно нелепо с бизнес костюм или вечерна рокля, а миниатюрната романтика ще се загуби напълно на ръката на някое момиче, което обича да спортува и въобще да живее активно.

Най-добрият съвет от специалистите е: купете си няколко модела, които да са подходящи за всички поводи. Така винаги ще бъдете перфектни и ще демонстрирате неповторимия си вкус пред другите!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here