Модни дамски тениски: Как да изберем тениска според фигурата

дамски тениски

Съвременните жени обикновено прекарват доста часове в избора на правилните тоалети от своя гардероб, като това се отнася включително и за тениските.

Нека видим съветите на дизайнерите и стилистите, които ще ни ориентират как да изберем най-подходящата тениска за нас, според това, каква е нашата фигура. Ето какво е важно да се вземе предвид при избора:

Избор на тениска за всяка един тип фигура

Когато казваме, че следва да се има предвид типа фигура, имаме предвид, че моделиерите отличават няколко вида женски фигури.

Фигура тип пясъчен часовник

черна блуза Това е истинският идеал, който се желае от всяка една дама. За такава фигура е подходящ всеки един модел дамски тениски, още повече, че през новия сезон дизайнерите са се погрижили да не ни липсва разнообразие.

Дамите с фигура тип пясъчен часовник могат да изберат такава тениска, която да подчертае фината им талия. Има много ефектни модели, които са прилепнали по тялото и обгръщат талията с елегантен колан. От друга страна, може да заложите и на дамски тениски с V-образно деколте. То ще стои чудесно, особено ако моделът е решен и с богати, свободно падащи ръкави.

Фигура тип круша

Както вече сами сте се досетили, този тип фигура е по-тесен в раменете и по-разширен в долната част на тялото. В този случай е необходимо да се увеличи визуално ширината на раменете, например, с избора на тениски с по-широки, бухнали и украсени с ярки щампи ръкави (виж на flaro.bg).

Що се отнася до долната част, можете да я намалите визуално, ако изберете дамски тениски с вертикални принтове. Внимавайте и с материите, защото, за да изглежда женствено, моделът следва да е изработен от мека, а не груба материя.

Фигура тип триъгълник

бяла тенискаТази фигура наподобява донякъде мъжката, защото се характеризира с по-широки рамене и по-тесни форми в долната част на тялото. За такъв тип фигура са подходящи изрязаните деколтета. Моделите, които са по-обемни в долната си част, също ще свършат добра работа.

Още малко подробности:

Дамите с по-богато деколте, които искат да демонстрират пищните си форми, е добре да избират тениски, изработени от меки материи, които очертават фигурата.

Обратно – тези дами, които искат да компенсират липсата на голям бюст, могат да заложат на дамски тениски с набор от дантели и драперии в зоната на гърдите, които веднага ще увеличат визуално зоната, до желания обем.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here