Какво трябва да знаем при избора на детски маратонки

детски маратонки

Децата са изключително активни и рядко стоят неподвижно. Затова спортните обувки са предпочитани от родителите. Те осигуряват комфорт в детските игри, които са динамични и непредвидими.

Всеки възрастен знае колко ограничаващи могат да бъдат неудобните обувки. Детските маратонки премахват ограниченията и позволяват на децата да лудуват на воля. Ако са избрани правилно и са качествени, те ще позволят на малките палавници да се възползват максимално от игрите и забавленията си.

На какво трябва да обърнете внимание при избора на детски маратонки?

  1. Подходящ размер:

Най-подходящият размер на детски маратонки трябва да осигурява 1,5 см разстояние между върха на обувката и палеца. Не купувайте обувки, които са точно, защото много бързо ще омалеят. Но и не се изкушавайте да купувате твърде големи, които ще бъдат широки и неудобни за детето.

Имайте предвид и че краката рядко са абсолютно еднакви по размер. Измерете ги правилно и купете размер, който ще бъде комфортен за по-голямото краче.

  1. Материал:

Кожените детски маратонки от доказали се на пазара спортни брандове са чудесен избор за ежедневието. Кожата е дълготраен, водоустойчив и гъвкав материал, който издържа дълго време, осигурява комфорт и надеждност и се приспособява към стъпалото на детето.

Текстилните детски маратонки са добър избор за сухо време, дори когато е студено. В тях краката дишат и се изпотяват по-малко. Те са леки, удобни за носене и пране.

Детските маратонки от комбинирани материали са изработени от кожа и текстил или синтетичен материал. Те са подходящи за по-сухо време.

  1. Гъвкавост:

Детските маратонки трябва да да бъдат гъвкави и да се адаптират към стъпалата, така че да улеснят ходенето. Ако не са достатъчно гъвкави, мускулите на краката поемат напрежението и това причинява мускулна болка.

  1. Лекота:

Детските маратонки трябва да бъдат леки, независимо от това дали са кожени, ленени, високи или ниски. Тежките обувки са неудобни и ограничават движенията.

  1. Издръжливост:

Инвестирането в качествени детски маратонки е важно не само за правилната походка, но и за семейния бюджет. Качествените обувки са по-издръжливи и устойчиви на атмосферните условия. Те рядко се късат или разлепват и то в повечето случаи от неправилна експлоатация. Световноизвестният спортен бранд  Adidas, например,  предлага страхотни модели детски маратонки, който умаляват с времето, но пък не се късат или разлепват. Те са изключително качествени и издръжливи. Удобните им подметки ги отличават от повечето конкурентни брандове и ги прави подходящи за бягане и игра.

Моделите от детската серия на Adidas са кожени или от дишащи материи, съответно подходящи за дъждовно или сухо време. Зоните, които се натоварват повече при вървене, са подсилени за по-голяма здравина и устойчивост.

Добър вариант са и детските маратонки Bulldozer, Reebok и Puma. И трите спортни бранда предлагат качествени и комфортни детски серии. Може да изберете из между кожени, текстилни или комбинирани модели, според нуждите на вашето дете.

Как да измерите правилно размера на детските крачета, когато поръчвате онлайн:

  1. Измерете краката на детето следобед, защото тогава са най-големи и теглото се разпределя равномерно;
  2. Мерете винаги с чорапки;
  3. Поставете чиста бяла хартия и накарайте детето да стъпи на нея, след което маркирайте ходилата с молив. Измерете и двата крака и се ориентирайте по по-големия, ако има разлика.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here