Идеалната баня – от идеята до монтажа

душ кабини

Ако можехте да строите само със силата на въображението си, сигурно бихте издигнали царски палати с мисълта си. Но в реалността нещата не стоят толкова просто. Предстои ви ремонт на апартамента или преустройване на банята, чудите се дали да се заемете сами с търсенето на материали и с подбора на елементи като плочки, параван за баня, осветление и т.н. Естествено, въображението не пречи – именно то ви дава идеята как би изглеждал мечтаният от вас дом. Идеята за естетика и комфорт идва най-вече от вас самите. Но когато търсите подходящ душ параван, огледало, осветление – това са детайли, за които може да се лутате известно време, преди да налучкате оптималния вариант. Действително, много неща в живота се случват на принципа „проба-грешка”, но когато грешките понатежат, портфейлът олеква. А никой не обича да си харчи парите напразно!

Нарисувайте идеите си! Или ги опишете на 3D проектант

Професионалните чертежи не са за всеки и никой не може да ви задължи да съставите такива, когато търсите човек или фирма за проектиране и обзавеждане на помещенията във вашия дом. Нека да се насочим към банята, защото там нещата сякаш са най-изчистени. Ясно е, че в „стаята за къпане” задължително трябва да има душ, но дали да се инсталира душ кабина или душ параван? Желателно е да има и тоалетна чиния (въпреки че съществуват апартаменти, в които тоалетната и банята са различни помещения), задължително е наличието на умивалник със съответните рафтове и необходимите мебели и т.н.

Как обаче да разпределите пространството така, че да бъде оптимално усвоено, без да се лишавате от каквото и да е удобство, но и без да претрупвате помещението?

Тук отново можете да впуснете въображението си и дори да скицирате идеите си, ако можете. Скицата е само началото, а след нея идва ред на едно от прекрасните нововъведения на 21-ви век, което навлиза все по-осезаемо в бита – 3D проектирането. Сред десетките фирми, предлагащи тази услуга, GlassBox Бургас се е специализирала именно в триизмерното „построяване” и онагледяване. Така клиентът може да види нагледно как ще изглежда неговата малка баня с параван, която иначе не може да нарисува сам. Предимството на 3D проектирането е именно в на практика безкрайната вариативност – добавя се един детайл, премахва се друг, за да се види как може да изглежда помещението. Но този процес е обратим и винаги може да се върне към по-ранна композиция – проверете как ще изглежда проектът с параван за баня и без този компонент.

При такъв подход принципът „проба-грешка” остава изцяло във виртуалното пространство. Рискът да закупите неподходяща душ батерия, параван за баня, мебели или каквото и да е се намалява до минимум, тъй като се онагледява предварително как ще изглежда помещението и едва тогава се пристъпва към поръчка на конкретни детайли. Намирането на индивидуално решение, а не претупване и вписване в общия „калъп” е особено важно. Специалисти в областта като тези от Glass Box се фокусират именно в това да търсят конкретното решение, което ще бъде от полза за самите вас, без да се стремят да ви вкарат в установените рамки, тъй като е по-лесно.

От визуализация към реализация

Освен във визуалното проектиране на помещението услугите се простират и в практическата реализация – направата на параван за баня по поръчка например е една от възможностите. Търсейки преграда за помещението ви, можете да намерите редица готови варианти, но не е сигурно дали те ще паснат точно на вашите изисквания. Моделирането и изграждането на малка баня с параван е специфична задача, при която ограниченото пространство трябва да бъде оползотворено оптимално, за да ви бъде тясно, но и да не ви липсва нищо съществено.

параван за баня по поръчкаГоворейки за изграждане, разбира се, че е постижимо то да се извърши от първата до последна стъпка. От избора на плочки, докато банята е още „на замазка” до подбора на подходящото за помещението осветление. Сред по-обемните компоненти освен параван за баня са и мебелите, които бихте поставили в това пространство. Размерът им трябва да бъде съобразен с големината на помещението, разположението им също е нужно да се предвиди така, че да не стават обект на често овлажняване, което би могло да ги износи или дори съсипе твърде рано, ако говорим за мебели от дърво или дървен материал. Впрочем, един параван за баня по поръчка служи като добра защита именно срещу намокряне на тези детайли. Местоположението също е желателно да бъде съобразено така, че да се избягва излагането на такива външни влияния, които предразполагат към по-скоростно захабяване.

LED осветлението е финалният щрих върху вашата нова баня. Изборът на конкретната светлина, от която имате нужда като нюанс (топла, студена) и като сила, е фактор, който често се пренебрегва. Все пак, за един мъж, да речем, е важно да вижда добре лицето си, когато се бръсне. Ако осветлението е поставено така, че да хвърля ненужни сенки там, където не трябва, това не е особено приятно. Така че и при осветлението от ключово значение е коректното проектиране на местоположението със съобразяване на това под какъв ъгъл пада светлината и каква сила на осветяване се търси. Като доста удачен вариант се явяват огледалата с LED освелтение на Glass Box, които можете да поставите в банята си. Можете да избирате между над 30 модела, които те имат налични на сайта си – с по-малко светлини, с повече светлини, различни форми и каквото още се сетите. Като допълнение към LED огледалата за баня се предлагат и различни екстри като нагреватели, сензорен ключ, светещ гръб или ПВЦ рамки.

Монтирай трудно! Или остави тази работа на специалисти

Създаването на индивидуални компоненти – параван за баня по поръчка, мебели за баня по поръчка, осветление и други, е предпоставка за успешно реализиране на идеите ви. Идва време всичко проектирано да бъде монтирано. Ситуацията може би не е чак с тежестта на фразата „Моля ви, не правете това вкъщи!”, но е ясно, че монтажът не е по силите на всеки. Опитът за инсталиране на душ параван от хора, които нямат опит, могат да повредят както изделието, така и помещението. Крайно нежелателно е да се стига дотам!

Затова освен поръчката на шкафове, рафтове, стъклен параван за баня, огледала с LED осветление можете да се обърнете към GlassBox Бургас и за монтаж на всички тези изделия. Услугата е валидна за цялата страна, като конкретните условия и време за осъществяване се договарят индивидуално.

Доверете се на специалисти в областта, за да избегнете нежелани последствия, които биха могли да съсипят идеите, настроението и джоба ви. А когато картините от въображението ви оживеят насред дома, ще повярвате, че мисълта може да строи и дворци.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here