Двойна брадичка – премахване с няколко хитри трика

О-о, тази досадна двойна брадичка, ужасно нагъващата се кожа, която може да пречи на увереността ви и разпознаващата се линия на челюстта.

Макар че е смятана за атрактивна в очите на номадските племена в Мавритания, двойната брадичка в западната култура е сходна с бирения корем, онзи пагубен резултат от нашия все по заседнал начин на живот.

За щастие, опитът да скриете вашия недостатък двойна брадичка може да не се окаже толкова труден, отколкото изглежда. Така че отделете малко време преди да се запътите към фитнеса и да започнете яденето на салати и разгледайте нашите няколко съвета, които да минимизират появата на двойната ви брадичка.

Как да прикрием двойната брадичка?

Оставете брадата да расте (важи само за мъжете :))

Двойна брадичка
Как да прикрием двойна брадичка като пуснем брада?

Какъв по-добър момент за „отглеждане“ на брада от този, в който решите да прикриете двойната брадичка?

Заклеймявана за най-икономичното, удобно и моментално средство срещу лицево затлъстяване, спретнато поддържаната брада може да изглежда професионално и стилно едновременно.

По-тежките мъже отдавна са се обърнали към брадата, като начин за прикриване на излишъка около шията и честно казано тя особено добре пасва при тези от нас, които за жалост имаме няколко допълнителни килограма върху препоръчителните.

Допълнителен плюс тук е фактът, че повече няма да се бръснете сутрин!

Но за да не оставяте брадата ви да изглежда занемарена, ще трябва да бъдете прилежни в подстригването, за да поддържате спретнатия си вид.

Изкуството на заблудата

Използвайте илюзията и накарайте двойната си брада да изчезне със стилни тениски, V-образни деколтета и официални ризи с незакопчани копче или две. Целта ви е да разкарате погледите от врата и челюстта ви. V-образните деколтета ще накарат врата ви да изглежда по-дълъг и кара двойната брада да изчезне.

Пробвайте тениските с един добър блейзер, черни дънки и новата ви брада.

Фотографски трикове за скриване на двойната брадичка

Как да скриваме двойната брадичка
Как да заставаме на снимки, за да прикрием двойната брадичка!

Един от случаите, в които двойната брада е най-очевидна е когато застанете пред обектива на фотоапарат.

Така че преди тази ваша не-гордост да попадне в албум във Facebook на вниманието на всички познати (и непознати), застанете малко над или на нивото на очите спрямо фотоапарата. Повдигнете главата си наляво или надясно (в зависимост коя страна предпочитате) и притиснете езика към небцето си сякаш преглъщате.

Това ще ви предпази от прекалено „зъбатата“ усмивка, но ще стегне лицевите и вратните ви мускули, което пък от своя страна ще стегне шията ви.

Упражнения за двойна брадичка

Тренирайте

Тренировка и здравословна диета е единственият истински начин да свалите килограми и от тук да намалите появяването на двойната брада. За щастие това не означава, че трябва да се превърнете във фитнес машина, а че трябва да направите съгласувани усилия да инкорпорирате тренировката в ежедневието ви в малки дози.

Изгарянето на излишни калории няма да се случи, ако паркирате по-далеч от работа, моловете, учрежденията и т.н. На обедната си почивка се разходете до най-близкия парк и обядвайте там: здравословен обяд.

А тук ви предлагаме лесни начини за трениране на двойната брада…

Дъвчете дъвка срещу двойна брадичка

Дъвчете дъвки без захар, които ще поддържат челюстта ви в движение. Тренирайки линията на челюстта, ще предотвратите натрупването на повече мазнини. Мускулите на лицето ви, които са отговорни за стегнатостта на брадата ви, са същите, които използвате когато дъвчите дъвка и правите физиономии.

Отворете широко устата

Отворете устата си колкото можете по-широко, задръжте за 10 секунди и отпуснете. За по-бърз резултат, опитайте да добавите съпротивление под брадичката или избутвайте челюстта си, сякаш се опитвате да загребете с нея и я раздвижете нагоре и надолу няколко пъти.

Резултатът:

Воала, двойната брада е прикрита. Понякога недостатъците са предимства под прикритие. Двойната ви брадичка ви дава извинение, което да ви помогне да станете по-привлекателен мъж, който води здравословен начин на живот.

Ако следвате базовите стъпки, които изброихме, бие със сигурност ще стегнете тази брада и ще смъкнете и малко от талията си паралелно!

  • Използвайте това, което Господ ви е дал и оставете брадата ви да порасне, за да замаскира това, от което се срамувате.
  • Използвайте илюзията „гледна точка“, за да привлечете погледите към по-атрактивните ви качества.
  • Застанете под или на нивото на обектива на фотоапарата.
  • Добавете и малко упражнения в ежедневието си и изгорете излишните калории.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here