Какво трябва да знаем за екскурзиите до Йордания

Петра Йордания

Йордания е една прекрасна, сравнително малка страна, която обаче пази изключително богата история и уникална природа. Йорданците са изключително гостоприемни и посрещат посетителите от чужбина с отворени обятия. През последните години все повече туристи от България избират екскурзии до Йордания.

Сред най-известните забележителности на Йордания са:

  • Петра – уникален град, чийто сгради са издълбани в скалите на планинската долина Вади Муса. Фасадите на сградите са издълбани в самите скали – гледата е изключително впечатляваща и уникална по размерите и детайлите си в целия свят. Петра е пустинната столица на набатеите, които според историците успявали да поддържат този великолепен град благодарение на познанията си за управление на водите. Те успяват чрез система от язовири, цистерни и водни канали да превърнат пустинния град в оазис. Градът представлява задължителна спирка за всяка екскурзия до Йордания;
  • Вади Рум – долина, издълбана в скалите и пясъка, останала девствена до ден днешен. Известна е още като Лунната долина защото пейзажът наподобява лунен. Тук е сниман и известният филм от 60-те – Изворите на Лорънс Арабски. Местността е изключително подходяща за джип сафари;
  • Замъкът Монреал – построен от кръстоносците, а по-късно разширен от Мамелюкските.
  • Мадаба – известен с православната църква „Св. Георги“, на чийто под е запазена пъстроцветна мозайка от VI век, представляваща географска карта на региона;
  • Мъртво море – само Йордания и Израел имат достъп до тази уникална природна забележителност, която предлага много интересни пейзажи и уникални изживявания. Водите с изключително високо съдържание на сол са лековити за някои заболявания.

Какви видове екскурзии до Йордания ще намерите в сайта на Руал Травел

Предлагаме разнообразни оферти за екскурзии до Йордания със самолет с тръгване от София и Варна. Транспортът на място се извършва с автобуси и микробуси. Особено изгодни са предложенията с директни чартърни полети с продължителност от 6 нощувки. Предлагаме:

  • Обиколни комбинирани екскурзии с програма в Израел и Йордания;
  • Културен тур на Йордания;
  • Почивки в Акаба;
  • Комбинирана почивка в Акаба и на мъртво море.

Нещо повече за хотелите

Хотелите в големите градове и популярните туристически места са на високо ниво. В Йордания са отдавна установени и повечето интернационални хотелски вериги. Особено в Акаба изобилието на хотели е впечатляващо – имам както евтини предложения, така и изключително луксозни такива.

Съвети от Руал за пътуващите към Йордания

На първо място е изключително важно добре да проучите туроператора или туристическата агенция, при които се записвате. Винаги проверявайте за отзиви, а най-добре да използвате агенция, препоръчана от Ваши близки, които вече са използвали услугите й. Макар и мюсюлманска страна, Йордания е изключително толерантна. Добре е преди да отпътувате да обмените Йордански динари. На място също лесно можете да го направите, но трябва да носите щатски долари или евро.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here