Facebook позволява да свалим профилите си

Системата архивира цялата ни информация в Zip файл

Вчера от Facebook обявиха, че са направили поредните промени по функционалността на социалната мрежа. Но този път май успяха да ни изненадат. Най-голямата социална мрежа в света вече позволява на потребители си да свалят цялата информация, която са качили в профила си – стената, снимките, видео клиповете, приятелите, съобщенията, събитията, бележките. Всичко това се събира в компактен Zip файл.

Самият процес ще бъде официално въведен и представен на потребителите до дни. Работата с него е лесна. Влезте в профила си. Натиснете Account -> Account settings. Би трябвало да ви се появи прозорец, в чийто долен край пише Download Your Information. Може в момента да нямате такава опция, не се притеснявайте, скоро ще я имате. Ако все пак видите надписа, натиснете го и така ще изпратите искане до Facebook да направи Zip файл. Когато файлът е готов, ще получите мейл с линк, от който можете да го изтеглите. Когато тегленето приключи, просто кликнете два пъти с мишката и ще видите съдържанието му. От Facebook вече пуснаха видео, в което oбясняват целия процес.

Критиците на Facebook обвиняват създателите му, че злоупотребяват с данните на потребителите и че ги ползват за лични изгоди. Твърди се, че цялата тази сериозна стъпка, позволяваща на юзърите да изтеглят цялата си лична информация, е предприета, за да се види колко човека всъщност ще го направят. И дали те ще използват същите данни от Zip файла, за да се включат в други конкурентни социални мрежи.

Източник: The New York Times

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here