Най-добрите филми за Коледа

614
коледа

Коледата вече тропа на вратата, елхата е украсена и потънала в сиянието на десетки блещукащи светлинки, накацали по ухаещите клонки като весели светулки. Подбрали сме най-добрите коледни песни, а за да внесем още по-голяма празничност, вземаме списъка с любими стари и не толкова стари филми на Digital Spy, които по някакъв начин са свързани с Коледния ден.

„Лошият Дядо Коледа“, 2003 (Bad Santa)
В тази черна комедия на Тери Зуигоф, палавият актьор Били Боб Торнтън играе пропаднал и алкохолизиран секс-маниак, който по Коледа работи като самозван аниматор, предрешаващ се като добрия старец.

„Скрудж“, 1970 (Scrooge)
В този мюзикъл, заснет по рамана на Чарлз Дикенс, се разказва за позната история на скъперника Ебенезер Скрудж, който мрази Коледата, хората и е привържаник на орязването на парите за бедните. В банката си експлоатира добродушния служител Боб Крачит и не пропуска да насоли и собствения си племенник. За щастие, всичко се променя, когато на Бъднивечер го навестяват духовете на изминалата, настоящата и бъдещата Коледа.

„Чудо на 34-та улица“, 1947(Miracle on 34th Street)
Още една добре позната история, в която главното действащо лице е Дядо Коледа. Затрогващата класика, носител на три Оскара, със сигурност ще сгрее сърцето на цялото семейство. Лентата, в която участват актьорите Морийн О`Хара, Джон Пейн, Натали Ууд и Едмънд Гуен, ни пренася в Ню Йорк, по-специално в деня след традиционния парад на Мейси по повод Деня на благодарността. Тогава сред хората възниква спора дали милият старец, представящ се за Дядо Коледа, е истински или просто е жертва на психическо разстройство. Тогава, като ангел хранител, се появява младият адвокат, който ще направи всичко възможно, за да докаже, че клиентът му не лъже.

„Бяла Коледа“, 1954 (White Christmas)
Блестящ романтичен мюзикъл, възпяващ добротата, щедростта и благотворителността. В него сестрите певици Бети и Джуди, подпомогнати от шоумените Боб и Фил, ще помогнат чрез изкуството на затънал в дългове приятел, собственик на страноприемница.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here