Грешките, които да не допускате при избора на хостинг

избор на хостинг

Стартирането на нов онлайн бизнес изисква да вземете поредица от важни решения. От избора на домейн, през маркетинг стратегия до това какъв цвят да бъде бутонът “купи”. Всяко от тези решение има значение за по-нататъшното развитие на бизнеса, затова трябва да бъде взето с доза внимание.

Един от изборите, които няма как да отложите е изборът на подходящ хостинг. В морето от доставчици и хостинг планове, може да ви се стори много трудно да вземете решение. За да ви помогнем да се справите в тази ситуация, в тази статия обръщаме внимание на грешките, които да не допускате при избора на хостинг за вашия сайт.

Не сте си изяснили какви са нуждите на вашия сайт

Преди да потърсите хостинг компания и да разглеждате хостинг планове, първо е добре да сте съвсем наясно от какво точно се нуждае вашия сайт. Не е едно и също да търсите хостинг на личен блог и за голям онлайн магазин. В двата случая ще имате нужда от различен тип хостинг, различни ресурси и т.н.

Затова помислете още в началото какъв ще е типът на сайта ви, какъв обем от посетители очаквате да го използва. Когато си изясните това, ще може по-лесно да стесните опциите от хостинг планове и да се насочите към няколко подходящи решения.

Обвързвате се с план без тест период или гаранция за връщане на парите

Надеждните хостинг компании се стремят да осигурят на своите клиенти практични и сигурни решения. Затова и много голяма част от играчите на пазара ще ви предложат безплатен тестов период или гаранция за връщане на парите при определени условия.

Прибързаното закупуване на план, може да ви изиграе лоша шега. Ако тази възможност е налична, тествайте и се уверете сами колко добре работят сървърите, какво е качеството на обслужване на клиенти, колко навременно се отразяват възникнали технически проблеми и чак след това преценете дали полученото качество на услугата ви удовлетворява.

Не сте се запознали в детайли със спецификациите

Много е вероятно да не разбирате почти нищо от сървъри, но това не означава, че не бива да се поинтересувате от спецификациите на хостинга, който ви се предлага. Дали сървърите са нови и отговарят ли те на съвременните изисквания. Трябва да бъдете наясно какви точно ресурси ще получите в замяна на абонамента, който ще заплатите. Това е много важно, за да не останете неприятно изненадани в даден момент. Ако вие самите нямате нужните технически познания, поговорете с някой, който може да ви даде експертен съвет или минете по дългия път и сами си направете проучването.

Не четете отзивите от клиенти

Ревютата и отзивите, които клиентите оставят, също са важна отправна точка, която ще ви помогне при избора на хостинг доставчик. Така може да видите от какво са доволни и с какви проблеми са се сблъскали те.

Всяка компания е възможно да има няколко негативни отзиви. Съвсем различна е ситуация, ако преобладаващото мнозинство от коментари са негативни. Това трябва да бъде червена лампичка и е по-добре да се насочите към друг доставчик на услуги.

Това са някои от грешките, които е добре да избягвате, когато търсите хостинг услуги. Отделете време и вземете информирано решение, за да осигурите стабилност и успешно развитие на вашия сайт.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here