6 от най-неприятните грешки при покупка на дамски обувки

Дамски обувки

Дамските обувки са били причина не само за радост, но и за много сълзи от страна на притежателките си.

Елегантните дамски обувки могат да провокират какви ли не емоции в жените, дори и сълзи – особено, когато липсва желаният размер от тях, или когато направим гаф още при покупката. Изборът на нова премяна за краката ни не е толкова просто занимание и не бива да се случва импулсивно, само защото даден модел е събудил интереса ни, съветват дизайнерите.

Как да подходим при търсенето на нови обувки:

• Точна мярка

Да знаете номера си понякога не е достатъчно, защото различните обувки имат своя специфика. Пробата е препоръчителна да става на място, ако пазарувате от физически магазин, но ако избирате онлайн – следвайте стриктно насоките в публикуваните таблици. Има обувки, които са по-тесни отпред например и краката ви няма да се чувстват удобно, ако не съобразите този детайл.

• Неподходящ тип обувка

Ако сте на официално събитие, трябва добре да прецените какъв тип обувка да сложите. Подбирайте ги според повода и мястото, на което предстои да се появите с тях. При ежедневните дела нещата изглеждат по-лесни, но и тогава трябва да помислите хем за стила си, хем за комфорта на краката си.

Дамски обувки

• Скъпото пред нереално евтиното

Грешка е да се стремите да пестите максимално от обувки, защото мъдрата приказка, че евтиното излиза скъпо, има своите основания. Некачествената изработка си личи, но не само защото хората ще поглеждат първо към обувките ви, а и по причината, че това ще се отрази и на излъчването ви. Ако обувката ви създава притеснения, ще се загуби и усмивката ви, което със сигурност ще направи впечатление на околните.
Добрата инвестиция се отплаща с времето, ето защо кожените обувки са за предпочитане пред тези, създадени от имитации и синтетика.

• Купувайте на свежа глава

Ако не сте уморени, не само ще направите по-трезва преценка и няма да сте под стрес, но и краката ви няма да са отекли, което би могло да ви затрудни при избора на точния размер.

• Последен писък на модата

Не е лошо да се стремите да сте в крак с актуалните тенденции, но нека това да не е за сметка на традиционния ви гардероб. Ако в него липсват класически модели, а в същото време се хвърляте на промоциите и искате да грабнете най-ексцентричното, само защото в този момент ви се струва изгодно, може да сбъркате и утре отново да се оплаквате, че нямате нищо подходящо за даден случай.

• Неустановен бюджет

Може би обичате с лека ръка да хвърляте средства за любимите си обувки, но е препоръчително да си определите някакъв бюджет, в който да се вместите. Така ще си спестите допълнителни грешки при избора и няма да си позволите да губите фокус от първоначалната идея при търсенето.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here